Winnen in het Pim Mulier, altijd leuk

Amsterdam, 19 september 2020 – Een aantal Reserve Reserves had de afgelopen week risicovol gedrag vertoond en was dus preventief in zelfisolatie gegaan. Maar met een krappe selectie lukte het ook. Na weer een moeizame start werd Kinheim/DSS in het Pim Mulierstadion uiteindelijk toch vrij eenvoudig aan de kant gezet. Het werd 6-13 voor de Bussumers.

Hoewel de Beer gisteravond naar El Salvador ging, omdat hij de deur heel hard in het slot gooide, gaat een eervolle vermelding naar De Hof, onze startende werper. Puffend en steunend worstelde hij zich door de eerste drie innings heen. Zonder echt hard geraakt te worden moest hij de ene hit na de andere incasseren, maar bal voor bal, slagman voor slagman bleef hij grinden en z’n pitches maken. En weer viel er een bal precies over het infield, net voor de buitenvelders, en weer, en weer. 

Na twee innings stond de teller al op 7 hits en vier punten tegen, en de Reserve Reserves hadden daar nog niets tegenovergesteld. In de derde inning brak De PC de no-no op met een hit in the hole. Na frivool een mislukte pick-off uitgelokt te hebben kon hij doorstomen naar het derde honk waarna Igor de bal ver genoeg het midveld in sloeg om De PC binnen te slaan. Edgar kreeg vervolgens vier wijd en Elsje nam de bal maar weer ‘ns  op z’n goddelijke lichaam. De Besnorde Spijker, Arnold én VGM volgden met hits waardoor het gelijk stond. De PC mocht vervolgens voor de tweede keer aanleggen in de slagbeurt en zijn klap leverde dan wel geen honkslag op, de foute aangooi leverde wél nog twee extra punten op. Stand 4-6.

In de gelijkmakende slagbeurt brachten de Haarlemmers met twee goed gemikte en één goed geraakte hit de stand weer in evenwicht. Maar de Bussumse aanval was in de vierde inning inmiddels wakker genoeg om de orde te herstellen. Edgar begon met vier wijd en Elsje deed waar hij het hele seizoen al op hoopt, een double slaan. Op de honkslag van Arnold door het midden kon Edgar de voorsprong binnenlopen. Op de opofferingsslag van VGM kwam ook Elsje over de thuisplaat en de stand was daarmee 6-8.

Vanaf dat moment kwamen de Bussumers niet meer in gevaar. De Hof wist de Haarlemmers verder van scoren af te houden en perste er in zijn laatste twee innings zelfs nog drie strike-outs uit. Op het werpen van El Salvador waren de Haarlemmers verder kansloos. Zelfs een honkslag op fout gebied bracht hem niet van z’n stuk.

Aanvallend wisten de Bussumers nog wel wat meer schade aan te richten. In de zevende inning opende De PC met een hit en na vier wijd van Igor en een opofferingsstootslag van Edgar stond hij op het derde honk. De Besnorde Spijker was daarna goed voor de derde opofferingsslag van de avond en De PC was goed voor het negende punt. Stand 6-9.

In de achtste inning kwamen daar nog vier punten bij. VGM opende met een double en om de hit van Plukje stoomde hij door naar het derde honk. Op hits van Igor en Edgar konden beide mannen scoren. En omdat de klap van De Besnorde Spijker naar het rechtsveld om miraculeuze wijze uit de handschoen stuiterde kwamen ook Igor en Edgar over de thuisplaat. Omdat er in de negende inning niet meer werd gescoord was de eindstand dus al bereikt: 6-13.

Kijk hier voor de box score en stats

Elsje schittert in het Pim Mulier en haalt uit voor z’n double