Reserve Reserves klaar voor Corona-seizoen 2020

Amsterdam, 2 augustus 2020 – Het zal niet vaak meer voorkomen dat we in een zomerstop een voltallig team op de been kunnen brengen. Ook zonder zomerstop is dat overigens meer uitzondering dan regel, maar niets is normaal in dit Corona-seizoen en dus waren we vandaag compleet.

En compleet betekent voor de Reserve Reserves vijftien spelers, een coach en een scorer. 147 dagen nadat we in Bussum onze eerste wedstrijd speelden mochten we vandaag in de honkbalhoofdstad van Nederland, in het Pim Mulierstadion, aantreden voor oefenwedstrijd nummer twee. Tegenstander DSS/Kinheim is dit jaar nieuw in de Topklasse en had ook nog wel zin in een wedstrijdje voordat de competitie begint.

De dugout in Haarlem is groot genoeg om enige afstand te kunnen bewaren, maar iedereen moest nog behoorlijk wennen aan de elleboogjes, air-high-fives en zich inhouden met aanmoedigen. Nou ja, dat niet aanmoedigen dat was niet zo ingewikkeld, maar ook het elkaar afzeiken moest binnensmonds, en dat maakt het allemaal toch een stuk minder grappig.

De wedstrijd begon om 11:00u en dat was voor de nachtbrakers van de Reserve Reserves ook even wennen. Tegenwoordig ligt dat nachtbraken gelukkig ook niet meer aan het feesten en overmatig drankgebruik, maar vooral aan huilende baby’s. Moe dus wel, maar zonder kater.

Traditiegetrouw melden we in dit verslag geen statistieken of bijzondere honkbalprestaties. Voor de prestatie van de Bollendienst van De Hof maken we graag een uitzondering want hij had aardig z’n best gedaan op de warme hap. Deze werd met veel hete saus na de wedstrijd weggetikt. Die hete saus zorgde er wel voor dat veel spelers voorlopig hun smaakvermogen kwijt zijn. Ook een symptoom van Corona, dus we zullen de komende dagen extra moeten oppassen.

En omdat we geen high fives meer mochten geven hebben we na de wedstrijd maar eventjes gezwaaid naar de Haarlemmers. En ze zwaaiden terug, dus zij zullen ook wel een goede wedstrijd gehad hebben. Wij zijn in ieder geval klaar voor de competitie. Onze eerste wedstrijd spelen we a.s. vrijdag om 19:30u in de Rob Hoffman Vallei tegen Boekaniers. Komt dat zien (met mate en op afstand)