Terecht verlies na totale offday

Amsterdam, 11 oktober 2020 РAls je ̩cht wil dan kan je gewoon spelen. Dat werd vandaag door de Boekaniers maar weer bewezen. Niet alleen werd het veld vakkundig speelklaar gemaakt, en dat was nog niet zo eenvoudig, maar ook tijdens de wedstrijd was duidelijk dat er vandaag maar ̩̩n ploeg was die ̩cht wilde spelen, en winnen. Het werd dan ook 5-1 voor de Amsterdammers.

Wat er precies misging tussen de oren van de Bussumers is voer voor psychologen, maar met evenveel hits als fouten gaat er wel ergens  iets mis. De totale offday laat zich ook niet verklaren door de stand, want ondanks dat de Bussumers het hele seizoen al kwakkelen hebben ze het gewoon nog in eigen hand, nog steeds. Zo’n totale offday helpt daar alleen niet bij.

Het Bussumse hoogtepunt van vandaag komt op naar van El Salvador die een complete wedstrijd gooide met maar liefst 16 strike-outs. Verder tekende hij aanvallend voor één hit én het enige Bussumse punt. 

Elk nadeel heb z’n voordeel, en meestal komt er nog wel iets als ik bij mezelf denk “ben ik nog iets vergeten?”, maar volgens mij was dat het wel zo’n beetje. Of nee, nou ja, tóch nog één dingetje misschien. In de eerste inning had de vierde slagman net het tweede punt voor Boekaniers binnen geslagen en stond dat te vieren op, nee, toch niet, hij stond het te vieren BIJ het  tweede honk. Elsje zag het dansje aankomen en posteerde zich, met de bal, sneaky achter de honkloper, en ja hoor. Honk los, tik, ump stond er bovenop, UIT!

Eigenlijk best treurig dat dit dan het hoogtepunt van de wedstrijd is, maar ach, a.s. vrijdag komt Alcmaria naar Bussum. Dan zijn we deze dag hopelijk helemaal vergeten en gaan we er met frisse moed tegenaan.

Kijk hier voor de box score en de stats.

En hieronder nog even wat respect voor het veldwerk van de Boekaniers: