Ergste.Seizoen.Ooit.

Amsterdam, 13 oktober 2020 – Dat was het dan. Dit is ook voor de Reserve Reserves het einde van het seizoen 2020. Dit seizoen gaat de boeken in als het Ergste.Seizoen.Ooit. Voorlopig dan tenminste, want niemand weet natuurlijk nog wat de toekomst ons zal brengen, om te beginnen volgend seizoen.

De aankondiging van de nieuwe maatregelen door Rutte en De Jonge vanavond kwam niet echt meer als een verrassing, maar wel twee weken te vroeg. Het seizoen heeft daarmee een nóg lelijker einde dan het begin.

Ons seizoen begon in ieder geval nog met een normale periode van wintertrainingen in aanloop naar één normale oefenwedstrijd, maar daarna ging het slot erop. Niet lang nadat we weer voorzichtig aan mochten beginnen trainen, op anderhalve meter, konden we toch weer uitkijken naar het spelen van wedstrijden, en zelfs naar een competitie. Dat niet iedereen al zin had bleek wel toen onze eerste tegenstander na de lockdown kort voor de wedstrijd besloot af te zeggen. Daarna volgde een zomerstop waarin na al dat niet-honkballen natuurlijk gewoon werd doorgetraind. Op de valreep, voordat we met de competitie zouden beginnen, wisten we met dank aan Kinheim/DSS toch ook nog een oefenwedstrijd te organiseren. Het was wat weinig, maar we waren klaar voor de competitie.

En daarna was het een paar weken zo goed als vanouds. Het honkbalveld, bij zowel de trainingen als de wedstrijden, was eigenlijk de enige plek waar de wereld nog ‘normaal’ was. Zodra we het veld afstapten moesten we ons dan weer aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’. En dat was nog niet zo makkelijk, niet onderling, niet op het terrein bij HCAW en vast en zeker ook niet als de heren Reserve Reserves contact hadden met hun gezin, familie, vrienden en collega’s. Maar we hebben ons best gedaan. Bij klachten zijn we thuis gebleven en ook bij twijfel over contact met (mogelijk) positief geteste personen hebben we het zekere voor het onzekere genomen.

En nu is het dus afgelopen. De groepsapp loopt vol plannen en twijfels over volgend jaar, maar eerst gaan we morgenavond nog één keer trainen.

Alle Reserve Reserves-fans en volgers voor nu bedankt. Bedankt dat jullie er waren toen het mocht, en ons steunde wanneer het kon. Tot volgend jaar. Wij zullen er weer staan. De tweede oefenwedstrijd staat alvast gepland voor zondag 14 maart 2021 in Ridderkerk, voor het weekend daarvoor proberen we iets dichter bij huis te regelen. Daarover (veel) later meer!