We zijn weer begonnen! Reserve Reserves UPDATE

Amsterdam, 7 juni 2021 – Het is bijna acht maanden geleden dat het Ergste.Seizoen.Ooit abrupt afgebroken werd door weer een nieuwe  lockdown.  Sindsdien is het, zoals voor zoveel teams geldt, stil geweest rondom de Reserve Reserves. Maar na regen komt zonneschijn, na corona komt… nog een coronagolf weten we nu, maar daarna gaan we toch echt wel weer ‘ns honkballen.

Dat er de afgelopen maanden niet gehonkbald is betekent niet dat de heren Reserve Reserves stil hebben gezeten tijdens de lockdown. Integendeel zelfs want er heeft in deze derde coronagolf ook een heuze geboortegolf plaatsgevonden. Je hoeft dan verder niet een al te groot (uit)rekenwonder te zijn om te kunnen concluderen dat de heren, en hun dames, ook in de eerste en tweede golf wel raad wisten met hun vrije tijd.

De Reserve Reserves zijn nu dus een aantal kinderen rijker, maar helaas ook een aantal spelers armer. Noe Noe en Plukje hebben besloten hun honkbalcarrière te beëindigen en ook Double D. zullen we dit jaar niet meer op een honkbalveld terugzien. 

Van Noe Noe hebben we uiteindelijk maar twee seizoenen kunnen genieten, maar we begrijpen heel goed dat als je dan toch denkt aan stoppen je daar dan ook voor kiest na een seizoen waarin je .500 sloeg. Stoppen op je hoogtepunt is een luxe die niet iedereen gegeven is. Noe Noe kon het.

Plukje is niet helemaal verloren voor de balsporten want hij blijft wel softyballen. Hij heeft vijf seizoenen met ons volgemaakt, maar de laatste twee jaar was hij door blessures wel enigszins gehandicapt. Desondanks heeft hij een indrukwekkend reserve-rerverves-honkbal-cv weten op te bouwen en we zullen hem en z’n power gaan missen.

Double D. heeft een bijzonder korte RR-carrière gehad en het leek er even op dat hij dit jaar vol voor de verlenging ervan zou gaan, maar de jongste telg besloot anders. Onze versleten knieën gaan hem missen achter de plaat maar wensen hem veel plezier met de jacht op de Double D’s. We gaan er namelijk vanuit dat dat zijn nieuwe hobby gaat worden, en accepteren dat ook als reden voor het afhaken.

Met een iets uitgedunde selectie gaan we dit seizoen toch vol goede moed beginnen. We hadden al de nodige anderhalvemeter-trainingen achter de rug, maar afgelopen weekend hebben we dan voor het eerst onder de nieuwe coronaregels een wedstrijd kunnen spelen tegen het tweede van HCAW. 9 innings was wat veel van het goede, en we waren nog niet helemaal compleet, desondanks hebben we een paar uurtjes veel lol gehad en voor het eerst dit jaar weer ‘ns live pitching kunnen zien. Volgende week weer!

En voor de die-hard-fans is het verstandig om de live-stream in de gaten te houden, want het zou zomaar kunnen dat we daar ook volgende week weer te zien zijn!

Voor de liefhebbers hieronder de wedstrijd van gisteren.

Elsje trapt seizoen 2021 af