Reserve Reserves toe aan zomerstop

Amsterdam, 18 juli 2021 – Omdat Mokum Hawks vorige week niet genoeg virusvrije spelers op de been kon krijgen speelden de Reserve Reserves vandaag pas hun eerste competitiewedstrijd. Na een succesvolle oefenreeks bleek dat extra weekje rust geen voordeel.

Vol gezonde tegenzin en goede moed werd afgereisd naar de betonplaat in Utrecht. Uiteindelijk bleek het betongehalte best mee te vallen want er ligt gewoon gras in het binnenveld. Op de een of andere manier ontbrak dat stukje groen in de herinneringen van de Bussumers.

Het begon in de eerste slagbeurt nog wel aardig want De Kreis lepelde de bal netjes over het linksveldhek voor een solohomerun. Lang konden de Bussumers niet genieten van de voorsprong want in de gelijkmakende slagbeurt leverde vier wijd, een double en een opofferingsslag het gelijkmakende punt op. Stand 1-1.

In de tweede inning strafte de Utrechters een foutje goed af waardoor ze met slechts twee hits toch drie keer konden scoren. Een slagbeurt later werd het door een mooie two-out-rally meteen weer spannend. Arnold begon de rally met een rallykiller en sloeg de bal de tuin uit. Die softballer volgde met een double, de PC met een single en El Salvador sloeg met zijn double de stand naar 3-4.

De Hof stond ze er ondertussen best lekker in te pompen, maar door weer een foutje in de vierde inning, gevolgd door weer een opofferingsslag, konden de Utrechters toch uitlopen naar 3-6. Een homerun met een honk bezet zorgde een inning later voor de 3-8.

El Salvador nam het werpen van De Hof in de zesde inning voortreffelijk over. De Bussumers bleven wel foutjes maken, maar gelukkig zonder gevolgen. Ondertussen stelde het slagwerk van de bezoekers ook weinig voor. Alleen Die Softballer stak er met vijf uit vijf met kop en schouders bovenuit.

Pas in de negende inning leken de Reserve Reserves zich te realiseren dat er best wat te halen viel in de Domstad. Door drie keer vier wijd, twee keer geraakt werper en een double van Die Softballer werden er drie punten gescoord en met een 6-8 achterstand, nul nullen en drie honken bezet had er dus nog wel wat meer ingezeten. Drie strike-outs later was de wedstrijd afgelopen. Eindstand 6-8.

Kijk hier voor de box score en de stats.