Zomerstop komt te vroeg voor Reserve Reserves

Amsterdam, 24 juli 2021 – Na een wat moeizaam verlaat begin van de competitie vorige week beginnen de Reserve Reserves er nu lekker in te komen. Gisterenavond werden de toeschouwers in de bomvolle Rob Hoffman Vallei getrakteerd op een leuke wedstrijd tegen Cromtigers. De Bussumers wonnen uiteindelijk redelijk eenvoudig in zeven innings met 16-6.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het tot en met de vijfde inning zeker nog geen gelopen koers. Na een 1-2-3-inning moest De Hof in de tweede inning na een foutje en een double het eerste punt van de wedstrijd toestaan. In de gelijkmakende beurt werd dat ruimschoots goedgemaakt door doubles van Montana en VGM en De Hof sloeg zelf ook nog een puntje binnen. Barry completeerde het kwartet en sloeg met een hit de 4-1 binnen.

In de vierde inning snoepten de gasten een puntje af van hun achterstand door een aardig uitgevoerde dragbunt gevolgd door een triple. Maar ook nu wisten de Bussumers meteen te antwoorden en scoorden ze na doubles van De Kreis en Barry en een single van Montana twee punten. Stand 6-2.

Een inning later brachten de Krommenieërs de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. De Hof wist de laatste man van de slaglijst nog wel als eerste nul van de inning weg te zetten, maar daarna moest hij wel vier hits op rij toestaan waarop drie punten gescoord konden worden. Stand 6-5.

Na vijf innings was de werper van Cromtigers op en klaar en werd hij aan het begin van de zesde inning vervangen door een jeugdig talent, die vervolgens alle negen Bussumse slagmensen zag langskomen. Drie keer vier wijd, een foutje en hits van El Salvador en De Hof brachten de Bussumse voorsprong naar 5-10.

Maar nog wist Cromtigers nog niet van opgeven en na een foutje gevolgd door een hit aan het begin van de zevende inning moest De Hof toch het veld ruimen om plaats te maken voor El Salvador. De eerste slagman die hij tegenover zich kreeg had al twee hits en ook El Salvador zag de bal hoog in het mid-rechtsveld verdwijnen. De honkloper van het tweede honk wist eenvoudig te scoren maar de honkloper van het eerste honk werd daar door een goed uitgevoerde 8-naar-4-naar-2 vanaf gehouden. Twee strike-outs later was al het gevaar geweken en de schade beperkt tot slechts één puntje en een tussenstand van 6-10.

Maar toen roken de Reserve Reserves de stal, de eindstreep, de zomerstop. Arnold zette de druk op het binnenveld en wist er een infield-hit uit te sjokken. Vervolgens stal hij het tweede honk waarna De PC met een vrije loop naar het eerste honk mocht. Hij kreeg vervolgens ook een soort van vrije loop naar het tweede honk omdat Arnold met een head-first door de benen van de derdehonkman ook het volgende honk wist te stelen.

Na een vrije loop voor Montana was het de beurt aan een nieuwe werper, maar ook hij wist de boel niet te stoppen. El Salvador sloeg met een zijn vierde hit het volgende Bussumse punt binnen. Op de velderskeus van VGM sneuvelde De PC op de plaat maar De Hof wist met een double, ook z’n vierde hit van de wedstrijd, de twee volgende punten binnen te slaan. Elsje (of Alsje zoals de GBL zou zeggen) greep zijn laatste kans voor de zomerstop aan om zijn eerste hit te slaan en wist daar meteen zijn tweede en derde RBI van de wedstrijd aan toe te voegen. Dat hij daarna het tweede honk stal is hem vergeven, de Bussumers roken bloed en gingen vol voor de mercy-rule, sommigen zouden zeggen voor het snelle bier op de tribune. De Kreis zorgde ervoor dat Elsje gelijk kreeg en lokte met een geniepig stuiterballetje de fatale fout uit. Mercy-rule walk-off. Eindstand 16-6.

En daarmee kwam een voorlopig einde aan de hoofdcoachtaken van onze stagiair de GKL. De komende maanden zal hij van de GBL leren wat ie moet doen en waarschijnlijk ook wat ie niet moet doen. In seizoen 2022 zal hij dan definitief de GBL opvolgen, en op jacht gaan naar eindelijk winst in een finale. Maar dat voor volgend jaar, eerst nog maar even dit seizoen

Kijk hier voor de box score en de stats.

Hieronder de walk-off en boven dit stuk de grijnzende Montana en Barry die deze walk-off al aan zien komen.