We mochten weer spelen in het Pim Mulier Stadion

Amsterdam, 28 augustus 2021 – Het scorebord in Bergen deed het, weliswaar met behulp van de accu van een oude Saab, maar toch. In Haarlem moesten we het doen zonder werkend scorebord, maar hé, we mochten spelen in het Pim Mulier Stadion, nog altijd het mooiste stadion van Nederland.

Het veld lag er ook goed bij, heel goed zelfs, de lichten gingen op tijd aan en het was droog (genoeg) om te kunnen spelen. Meer innings dan vorige week ook toen we tegen Bears met een 1-7 voorsprong na vier innings, dus ongeldig en feitelijk onverrichter zake, naar Bussum moesten terugreizen. In Haarlem speelden we 7 innings en dat was echt genoeg, meer dan genoeg. En daarmee hebben we alle positiviteit wel een beetje gehad. Nou ja, we wonnen ook natuurlijk, het werd 6-20.

In de eerste inning werd al duidelijk dat er tegen DSS/Kinheim veel gescoord zou worden. Twee doubles en drie singles zorgden voor een snelle 3-0 voorsprong.

El Salvador startte namens de Reserve Reserves op de heuvel en had tijdens het warmgooien geen wijdbal gegooid. Ook de eerste Haarlemmer die bij de plaat verscheen kreeg nog drie slagballen te zien en mocht daarna gaan zitten, maar daarna raakte de ‘immaculate inning’ uit zicht. Drie keer vier wijd volgde, maar er werden ook nog wat slagballen gegooid die zorgden voor nullen in het binnenveld. Het bleef dus nog even 0-3.

In de tweede inning opende Edgar met een hit en Elsje pikte de enige mini-hoosbui nog even mee om een nasty drag-bunt neer te leggen. Edgar was zo onder de indruk en enthousiast dat hij op de play probeerde door te stomen naar het derde honk, maar die poging was tevergeefs. Elsje kon op de actie nog wel naar het tweede honk waarna NoNoJoe hem met een hit naar het midveld binnen kon slaan. Stand 0-4.

El Salvador stond ondertussen nog gewoon een no-hitter te gooien, maar besloot zelf na de derde inning dat ie ‘m niet wilde uitgooien. Je hoort dat niet vaak, maar het zou te maken kunnen hebben met de zeven keer vier wijd en de twee keer geraakt werper die hij gooide. Het leverde de Haarlemmers overigens maar één punt op en in die drie innings had El Salvador er zelf aanvallend al twee gescoord én twee binnengeslagen. Toch was het geen goeie dag voor El Salvador want met slechts twee uit drie daalde zijn slaggemiddelde voor het seizoen gisteren naar .818 (…).

Overigens was de wedstrijd voordat El Salvador het strijdtoneel verliet al ruimschoots gespeeld. In de eerste helft van de derde inning wisten de Bussumers namelijk nog acht keer te scoren. Het begon nog ‘gewoon’ met zes hits, maar daarna leken de Haarlemmers geen nul meer te kunnen maken. Na één foutje in de eerste werden er nog drie fouten in de derde inning gemaakt. In totaal eindigde de Haarlemmers met maar liefst 8 veldfouten.

Maar ook sloegen de Bussumers veel, heel veel hits. 21 in totaal. Elsje had er vier, de PC drie, de Spijker, NoNoJoe, El Salvador, De Kreis en Edgar hadden er twee. Montana en Barry hadden ‘slechts’ één hit, maar beide heren speelden ook geen volledige wedstrijd. Alleen VGM bleef namens de Bussumers gisteren hitloos, maar kreeg dan ook maar één slagbeurt omdat ie zich in de pre-game al lichtelijk geblesseerd had. Waarschijnlijk overbelasting.

De Hof kreeg in de vierde inning nog vier punten tegen, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn want de mooiste play van de wedstrijd, de bal die Elsje op z’n backhand achter het tweede honk wist te pakken, werd niet beloond met een nul omdat Montana niet op het eerste honk stond (aldus Montana).

De Hof wist de schade in de innings die volgde goed beperkt te houden waardoor het na zeven innings gelukkig voorbij was. Maar niet voordat NoNoJoe na een hit door het midden nog even de honkloper van twee voor schut zette door vanuit het midveld een one-hopper naar de PC te gooien. De honkloper kwam een meter of tien tekort. Vrij kansloos. Eindstand 6-20.

Kijk hier voor de box score en de stats