Reserve Reserves walsen over Alcmaria heen

Amsterdam, 4 september 2021 РAlcmaria had eerder dit seizoen redelijk eenvoudig gewonnen van DSS/Kinheim en slechts met 3-6 van Domstad Dodgers verloren. Het leek er dus op dat het net als de afgelopen jaren een leuke wedstrijd kon worden. Dat klopte ook, ̩̩n inning, daarna was het gedaan met de spanning. De Bussumers rolde de Alkmaarders in zesenhalve inning op met 18-3.

De GBL had De Hof de bal gegeven voor de start van de wedstrijd en dat leek na de vang-8 voor de eerste slagman helemaal geen gekke keuze. Maar daarna moest ie een hit, twee doubles en nog een hit incasseren. Het was in no-time 0-3 voor de bezoekers. Maar de Hof herpakte zich in die eerste slagbeurt goed en kwam na een vang-9 en een eenvoudige 1-naar-3 toch nog redelijk de inning uit. 

Maar met drie punten achterstand, na slechts één slagbeurt, was wel duidelijk dat de Bussumers wel aan de bak moesten. Dat gebeurde dan ook meteen al in de eerste gelijkmakende slagbeurt. Elsje begon als een echte lead-off met vier wijd en NoNoJoe bracht hem met een veel te harde hit naar het midveld naar het tweede honk. Igor sloeg vervolgens de bal in de dubbel, maar toen Alcmaria daar niet eens één nul uit wisten te halen roken de Reserve Reserves bloed. Arnold kreeg met volle honken vervolgens vier wijd waardoor Elsje een vrije loop naar thuis kreeg.

El Salvador had een behoorlijke klap in gedachte, altijd eigenlijk wel, maar deze keer kwam ie het infield niet uit. Zelf bereikte hij het eerste honk nog wel, maar Arnold callde zichzelf uit op het tweede honk. Ondertussen kon NoNoJoe wel gewoon de 2-3 scoren. De Spijker ging daarna diep genoeg voor een opofferingsslag waar Igor het gelijkmakende punt op kon binnenlopen. Met twee uit deponeerde Montana de bal diep in het rechtsveld voor een double en met El Salvador op het derde honk haalde ook De PC uit met een double waardoor de achterstand in de eerste inning al werd omgebogen naar een 5-3 voorsprong.

En omdat De Hof de Alkmaarders na die roestige eerste inning geen kansen meer gaf was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Inning na inning werd de voorsprong uitgebreid. In de tweede inning werd een hit voor Elsje gevolgd door een fout en Igor leverde daarna een opofferingsslag af waardoor Elsje de 6-3 kon scoren.

Een inning later waren een triple voor El Salvador, de tweede opofferingsslag van De Spijker en hits van Montana, De PC en een velderskeus voor Edgar goed voor nog twee punten en de stand van 8-3.

Vervolgens konden de Reserve Reserves nog drie keer scoren in de vierde inning en vier keer scoren in de vijfde inning waarna ook in de zesde inning nog drie keer gescoord werd. Elsje wist in die drie innings één keer te scoren en één hit te slaan. NoNoJoe kreeg vier wijd, stal een honk en maakte een niet zo lekkere sliding waarna De Kreis voor hem kon scoren en daarna zelfs nog een double slaan ook.

Igor sloeg nog een hit en ook VGM, die Igor in de vijfde inning mocht vervangen, pakte daarna nog een hitje mee. Arnold, Montana en De PC deden ook nog een duit/hit in het zakje en De Spijker wist na zijn twee opofferingsslagen zelfs nog twee hits te produceren.

Het totaal kwam daarmee op 17 hits en omdat er ook nog zes keer vier wijd gegooid werd en de Alkmaarders drie fouten maakten kwam de eindstand uit op 18-3.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Na de wedstrijd was het tijd voor de teamfoto, mede mogelijk gemaakt door Die Softballer die na het softballen (duh) toch nog even de tijd vond om z’n RR-shirt aan te trekken.

Voor iedereen die niet precies weet welke bijnaam bij welk gezicht hoort hieronder die teamfoto. Als je wil weten welke naam bij welke bijnaam hoort kun je altijd even op deze pagina spieken.

Staand: De GBL, Montana, Die Softballer, De Hof, El Salvador, Barry, NoNoJoe, De GKL, Papa Dammers
Op één knie: De PC, De Kreis, De Spijker, VGM, Edgar, Elsje, Arnold

En hieronder de hele wedstrijd: