Reserve Reserves gaan voor promotie en oefenen alvast dubbels

Amsterdam, 11 september 2021 – Het eerste van HCAW staat tegen L&D Amsterdam met 2-1 voor in de play-offs, maar het tweede wist dit seizoen nog maar één wedstrijd te winnen en bungelen onderaan. Dit wordt dus weer zo’n seizoen waarin de Reserve Reserves moeten doen waar ze goed in zijn, het redden van de club.

Om ervoor te zorgen dat er ook volgend jaar nog een Bussums team in de Eerste Klasse (voormalige Overgangsklasse) kan uitkomen lijkt het verstandig dat de Reserve Reserves kampioen worden in de Tweede Klasse, de klasse die wij gewoon nog steeds Hoofdklasse Aluminium noemen.

En als we dan promoveren dan willen we misschien volgend jaar ook wel gewoon zelf die dubbels gaan spelen. Thuis lopen er inmiddels best een hoop kids rond, fijn om daar in het weekend een beetje afstand van te kunnen nemen. Om dat een beetje te testen spelen we dit weekend alvast een dubbel tegen Pirates. Er zijn mensen die het ingewikkeld vinden dat wij onszelf niet HCAW 3 noemen maar de Reserve Reserves, maar in 020 kunnen ze er ook wat van. 

Gisterenavond speelden we tegen het Pirates-team dat zichzelf de Boekaniers noemt. De Hoofdklasse-boys van Pirates noemen zichzelf L&D Amsterdam, en de tegenstander waar wij a.s. zondagochtend (10:00u!) tegen spelen noemt zichzelf Mokum Hawks en is dan eigenlijk weer Pirates 3. Snapt iemand het nog?

De Bussumers hadden geen goed gevoel overgehouden aan de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen Boekaniers op het Piratesveld en wilden gisteren daar wel even revanche voor nemen. In de wetenschap dat de rommelwerpers die ons vorig jaar nogal eens in de problemen brachten dit seizoen stuk voor stuk geslacht worden gingen de Reserve Reserves vol goede moed van start.

Na een foutje en een double moest De Hof in de eerste slagbeurt wel meteen een punt toestaan, maar dat was al twee minder dan vorige week dus de vooruitzichten waren goed. Zeker toen de Amsterdammers in de tweede slagbeurt na een hit een double en een foutje op 0-3 kwamen. Na een double van El Salvador en een veldfoutje wist De Kreis El Salvador over de thuisplaat te krijgen en werd er dus een puntje teruggepakt. Stand 1-3.

In de derde inning waren drie singles goed voor nog één punt, maar de Amsterdammers werden bruut in hun rally onderbroken door El Salvador die na een opofferingsslag de honkloper die van twee naar drie dacht op te schuiven genadeloos van drie af pegelde. De tussenstand bleef daarmee op 1-4, en toen vonden de Bussumers het wel genoeg.

In de gelijkmakende vierde inning werden 12 Reserve Reserves naar het slagperk gestuurd en 6 daarvan sloegen één hit en De PC wist er in die innings zelfs twee te produceren. Edgar sloeg een hit en kreeg vier wijd en sloeg dus net als De Spijker, Igor, El Salvador en Montana in deze inning 1.000. Arnold kreeg vier wijd en moest het dus doen zonder AB en Elsje verdient het hier om nog even in het zonnetje gezet te worden omdat hij zowel de eerste als de laatste nul van de inning was. Na deze gelijkmakende slagbeurt was de stand 8-4 in het voordeel van de Bussumers.

In de vijfde inning werd het na twee hits nog wel 8-5 maar hits van De Kreis, De PC en De Spijker zorgden weer voor wat meer lucht en een tussenstand van 10-5.

De Hof stond ondertussen z’n arm eraf te draaien en hoewel de pitch count langzaam maar zeker opliep kregen de Amsterdammers steeds minder vat op hem. Met nog een wedstrijd dit weekend in het vooruitzicht besloot de GBL in overleg met de GKL dat het goed was, en liet De Hof de volledige wedstrijd gooien. Dit in tegenstelling tot de coaches van de Boekaniers die maar liefst 14 werpers naar de heuvel stuurde. Het is dat er kunstgras ligt in Bussum anders had er zeker een olifantenpaadje zichtbaar geweest tussen de dug-out van de bezoekers en de heuvel.

In de achtste inning werd vier wijd en geraakt werper voor Barry en Arnold effectief afgestraft met hits van De Kreis en Montana waardoor de eindstand bepaald werd op 12-5.

De mooiste nul van de wedstrijd werd bijna gemaakt voordat het begon te regenen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Na de snoekduik van Elsje werd de bal in de grond door Montana niet gepickt. De Hof riep nog heel hard ‘ik had ‘m gehad’, en misschien mag hij dat zondag laten zien. Maar die laatste nul moest nog wel even gemaakt worden, het liefst voor de wolkbreuk. De Hof bedacht daar een slimme truc voor en gooide de bal kaarsrecht over de spijker, de bal werd hard geraakt, ging hoog en ver, maar niet alleen over de spijker, maar ook naar De Spijker. Ballgame.

Kijk hier voor de box score en de stats.