Mokum Hawks houdt het vier innings spannend

Amsterdam, 12 september 2021 – Afgelopen vrijdag werd er al gespeeld tegen Boekaniers en vandaag stond de wedstrijd tegen de Mokum Hawks op het programma. Theoretisch was de tweede wedstrijd het meest eenvoudig en in de praktijk bleek dat te kloppen. Het werd 14-3 in zesenhalve inning.

Maar deze einduitslag doet geen recht aan de spannende eerste vier innings van de wedstrijd. De Bussumers kwamen in de eerste inning door een opofferingsslag van Igor nog op een 1-0 voorsprong, maar in de derde inning namen de Amsterdammers na twee hits en een foutje brutaal een 1-3 voorsprong.

En een vroege achterstand lijkt voor de Reserve Reserves dit seizoen het teken om er nog een paar tandjes bij te zetten. Ook vandaag duurde dat niet lang want in de gelijkmakende derde slagbeurt werden de drie punten meteen teruggepakt. Die Softballer begon met een hit. Edgar volgde met vier wijd en Elsje sloeg de bal door het infield voor een hit en het eerste punt.

De GBL was tot dat moment nog in de veronderstelling dat het spannend zou worden en liet Montana een opofferingsstootslag neerleggen. Die lag uiteindelijk best aardig en Igor maakte ‘m netjes af door een gapper in het linksmidveld te slaan. Zijn double was goed voor twee punten en de voorsprong van 4-3.

Maar daar waar NoNoJoe in de derde inning nog twee hits moest incasseren gebeurde hem dat in de rest van de wedstrijd niet meer. Als een echte diesel was ie vanaf de vierde inning goed op stoom gekomen. Niet alleen kwamen er geen hits meer bij, maar ook liep het aantal strike-outs lekker op. Omdat De Hof de lat dit seizoen op acht had gelegd kon NoNoJoe niets anders dan in de zevende inning te eindigen met drie K’s.

Ondertussen hadden de Bussumers er in de vijfde en zesde slagbeurt nog tien punten bij gescoord. De nekslag kwam voor de Mokum Hawks in de vijfde inning toen het Amsterdamse veld na een vang-1 en een vang-6 weigerde de derde nul te maken. Twee fouten en een drieslag-doorgeschotenbal werden afgetopt door hits van De PC, De Kreis en Arnold. Uiteindelijk leverde dat nog vier onverdiende punten op waardoor de stand op 8-3 kwam.

Daarna mochten de Amsterdammers het nog een keer proberen, en na twee snelle uiten leek het er even op dat ze nog een honkloper zouden krijgen. De line-drive richting Montana in het rechtsgeldig leverde echter een perfecte one-hopper op. Een streep naar het eerste honk, waar De PC met gevaar voor eigen leven, contact mee hield was alsnog genoeg voor de derde nul.

In de gelijkmakende slagbeurt was er door drie Amsterdamse fouten niet veel slaggeweld nodig om zes punten te scoren. Vier wijd voor De Spijker en Montana werden aangevuld met een infield hit voor de PC, en alleen Arnold en Die Softballer sloegen deze slagbeurt nog iets dat leek op een echte honkslag. 

Daarna ging het dus razendsnel omdat NoNoJoe de nummers zeven, acht en negen stuk voor stuk terugstuurde naar de dug-out. De eindstand van 14-3 was daarmee in één uur en drieënvijftig minuten bereikt.

Kijk hier voor de box score en de stats.