Reserve Reserves maken gehakt van Thamen

Amsterdam, 18 september 2021 – De Bussumers beginnen er lekker in te komen, en het is jammer dat de competitie er alweer bijna op zit. Gisteren werd in De Kwakel Thamen aan de zegenkar gebonden. Na zes spannende innings gaven de Bussumers even goed gas waardoor de wedstrijd na zeven innings vroegtijdig een mercy-rule-einde kreeg. Het werd 4-14.

Met De Hof als startende werper eindigen de wedstrijden doorgaans goed, maar beginnen ze altijd met een achterstand. Ook vandaag was het er weer zo een. Thamen kwam in de eerste inning na drie hits, een keer vier wijd, een double en een opofferingsslag op een 3-0 voorsprong. In de tweede inning kwam daar na een double, een doorgeschoten bal en een foutje nog een vierde punt bij.

In de derde Bussumse slagbeurt kwam er een antwoord. Arnold opende met een screamer naar het midveld, goed voor een double en Edgar bracht hem naar drie met een opofferingsstootslag die bijna goed genoeg lag voor een hit. NoNoJoe sloeg vervolgens een hit en het eerste punt binnen. Igor kreeg daarna vier wij en El Slavador sloeg met zijn hit de honken vol. Op de infield hit van Montana kon vervolgens het tweede punt gescoord worden en in alle consternatie liep Igor ook het derde punt binnen. Stand 4-3.

Na een niet noemenswaardige vierde inning (op een gevangen line-drive door De PC na dan misschien)  pakte de Reserve Reserves in de vijfde inning de voorsprong. De Spijker opende de slagbeurt met een bal op z’n rug en NoNoJoe  sloeg zijn tweede hit van de wedstrijd hard door het midden. Met het eerste en tweede honk bezet sloeg El Salvador de bal strak langs de derdehonklijn waarop De Spijker het gelijkmakende punt kon scoren. Een foutje in de Kwakelse verdediging op de klap van Montana zorgde voor de 4-5.

In de gelijkmakende vijfde inning moest De Hof drie hits incasseren, maar wist ie uiteindelijk wel zonder kleerscheuren de slagbeurt uit te komen. Met een minieme voorsprong mocht El Salvador de klus op de heuvel verder gaan afmaken. Hij ging daar in de zesde inning voortvarend mee aan de slag en gooide in de snelle 1-2-3-inning twee keer drie slag. 

En toen gebeurde het. Er kwam weer een Reserve Reserves-slagbeurt waarvan je dit seizoen gewoon weet dat ie gaat komen. In die zevende Bussumse inning kwamen maar liefst dertien slagmannen aan bod. El Salvador tekende voor een double én een single, De PC, Arnold en De Spijker sloegen één hit en Montana, Elsje en Edgar kregen vier wijd. Igor wist zelfs twee keer een vrije loop af te dwingen. Er leek geen einde meer te komen aan de slagbeurt, maar toen het toch eindelijk zo ver was hadden de Bussumers 9 punten gescoord. De stand was daarmee ineens op 4-14 uitgekomen.

De wedstrijd was op dat moment eigenlijk al afgelopen, maar El Salvador moest er nog even een mooie strik omheen doen. Dat deed hij voorbeeldig met zijn tweede 1-2-3-inning waarin hij ook nog één keer drie slag gooide. Ball game!

Na de wedstrijd kreeg El Salvador de beer, maar dat had verder niets te maken met zijn twee voorbeeldige innings op de heuvel of zijn vier hits en twee RBI’s, maar alles met de perfect uitgevoerde bollendienst. 

Kijk hier voor de box score en de stats.