Reserve Reserves rollen ook Herons op

Amsterdam, 25 september 2021 – Het begint een beetje een patroon te worden. De Reserve Reserves lijken in een spannende wedstrijd te zitten, en dan vervolgens zakt de tegenstander door het ijs en ontwaken de Bussumse knuppels. Zo ook gisterenavond. Herons werd in 8 innings met een 13-3 mercy-rule-einde opgerold.

De Hof werd namens de Reserve Reserves weer als eerste de heuvel opgestuurd en moest in de eerste inning na twee hits en een foutje één punt toestaan. De kenners wisten toen al hoe laat het was, want een voorsprong van maar één punt is tegen de Bussumse sloopkogels natuurlijk nooit genoeg. 

In de tweede, derde en vierde inning werd per inning nog wel één honkslag geslagen door de Heerhugwaarders, maar daar bleef het dan ook bij. In de gelijkmakende vierde slagbeurt bereikte De PC met vier wijd het eerste honk en toen werd de wedstrijd nogal lelijk. Een pop-up in het binnenveld werd niet gevangen waardoor De PC door kon schuiven naar het tweede honk en Elsje het eerste honk kon bereiken. Een doorgeschoten bal was voor De PC aanleiding naar drie te gaan en op de foutieve aangooi van de catcher naar het derde honk kon hij het gelijkmakende punt scoren. Stand 1-1.

Maar Herons gaf zich nog niet gewonnen en pakte in de volgende slagbeurt na twee hits nog een puntje mee. Dat was op het nippertje want de inning-ending-double-play bleek uiteindelijk toch gewoon een close-play-op-het-eerste-honk-waar-op-gescoord-kon worden. Stand 1-2.

En toen ging het los. Igor joeg z’n derde hit van de wedstrijd diep de nacht in tussen de links- en midvelder, en op de hit van Montana kon hij door naar drie. De PC prikte vervolgens een bal door het midden waardoor Igor de 2-2 kon scoren. Met de hit van Elsje die volgde waren de honken volgelopen. De rechtsvelder zorgde er vervolgens voor dat de honken weer leegliepen want de bal die VGM naar hem sloeg verwerkte ie nogal suboptimaal. Dat kostte dus drie punten en toen Edgar ook nog ‘ns een strakke hit door het midden sloeg was het 6-2.

Na een lead-off-hit van Herons in de zesde inning werd een heel erg niet gemaakte vangbal een driehonkslag waardoor het 6-3 werd. En daarna was het even pakjesavond voor de Bussumers. Op de come-backer van de volgende slagman sneuvelde de twijfelende honkloper van drie, en de slagman die de bal naar De Hof had geslagen en het eerste honk had bereikt sneuvelde daarna bij een steelpoging door een aangooi van Arnold. De cadeautjes werden met veel vrolijkheid uitgepakt en een simpele vang-8 maakte een eind aan de Heerhugowaardse slagbeurt.

Als er al iets van gevaar was geweest, dan was dat op dat moment geweken. In de zesde, zevende en achtste inning werden nog respectievelijk drie, twee en twee Bussumse punten bij gescoord.

Igor leverde in die innings nog een double en een single af en eindigde de wedstrijd met vijfenhalf uit zes. De PC prikte een stand-up-triple.  El Salvador en De Kreis deden daar nog hitjes bij en Elsje ging diep voor een opofferingsslag. Vrije lopen van De Kreis, VGM en Arnold werden afgewisseld door nog ‘ns drie veldfouten van Herons waarna Montana de wedstrijd in stijl afsloot met een line-drive over het derde honk. El Salvador scoorde hier het dertiende punt op. Goed voor tien punten verschil en de eindstand van 13-3, mercy-rule-walk-off.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Hier kun je de hele wedstrijd terugkijken:

de wedstrijd was dan misschien nogal lelijk, de Bussumse lucht was wél ontzettend mooi