Reserve Reserves kampioen 2e Klasse B

Amsterdam, 10 oktober 2021 – In augustus gingen de Bussumers al ‘ns naar Bergen om de wedstrijd tegen Bears te spelen, maar omdat dat in de vierde inning al een waterballet werd moest de hele wedstrijd overgespeeld worden. Vandaag konden de Bussumers door te winnen het kampioenschap in de 2e Klasse B veilig stellen. En dat deden ze ook. Het werd 2-8.

De eerste vijf innings vlogen voorbij. Beide werpers hielden de slagploegen goed onder controle. In de derde inning moest De Hof na een double en een foutje nog wel een punt toestaan. Het leek er even op dat dat er meer zouden worden, maar toen iedereen dacht dat de hard geslagen bal minimaal tegen het hek en zeker over De Spijker heen zou vliegen had De Spijker daar andere ideeën over. Hij maakte er een perfecte running catch van.  

Omdat bij de Bussumers alleen Elsje in die vijf innings een hit, een double, wist te slaan was de stand 1-0.

En toen kwam de inning waarvan je wist dat ie zou komen, maar op een moment in de inning waarop we niet meer zeker wisten of ie nog zou komen. In deze zesde inning kwam De Kreis met een hit op het eerste honk, maar hij stond daar nog steeds toen El Salvador met twee man uit aan de beurt was. Hij produceerde een hit diep op de backhand van de kortestop waardoor het eerste en tweede honk bezet was. Maar het was nog niet klaar want de hit van El Salvador werd gevolgd door maar liefst vijf achtereenvolgende singles.

Montana dajakkerde met zijn hit naar het midveld het gelijkmakende punt binnen. Op Elsje z’n hit werd het 1-2 en die van Arnold maakte het 1-3. De PC deed mee met een hit door het midden, 1-4, en de inning werd afgetopt door Edgar die de 1-5 over de thuisplaat sloeg.

In de gelijkmakende zesde inning lieten de Bussumers zien dat ze niet alleen in het slagperk, maar ook in het veld hun mannetje staan. Een goeie running catch van El Salvador in het rechtsveld zorgde voor een snelle eerste nul, maar de beste catch van de inning, de wedstrijd, het seizoen kwam van De Kreis die op miraculeuze wijze een bal over zich heen nog net voor het hek in het diepste puntje van het midveld wist te vangen. Na een foutje, geraakt werper en een hit werd nog wel één puntje gemorst, maar die 2-5 was niet iets waar ze zich zorgen over maakten.

Zeker niet toen in de zevende inning Die Softballer de bal hoog in het midveldhek joeg en daarmee De Kreis naar het derde honk en zichzelf naar het tweede honk bracht. El Salvador deed daarna z’n job en op de 4-naar-3 kon De Kreis eenvoudig de 2-6 scoren. Elsje sloeg met zijn derde hit van de wedstrijd vervolgens ook Die Softballer nog over de thuisplaat waardoor de stand op 2-7 kwam.

Ondertussen had NoNoJoe het werpen van De Hof overgenomen, maar de Bergenaren wisten ook op onze lefty weinig schade aan te richten. Maar de Reserve Reserves hadden de smaak te pakken en wisten in de achtste inning er nog een puntje bij te maken. Edgar sloeg zijn tweede hit van de wedstrijd. Op de bal die De Kreis sloeg werd een foutje gemaakt en Die Softballer sloeg de 2-8 binnen.

In de negende inning werd NoNoJoe op de heuvel afgelost door El Salvador en ook hij maakte geen fouten meer. Na een strike-out en een hitje viel de laatste nul van de inning door een eenvoudige 6-naar-4. Ball game! KAMPIOEN!!!!

Kijk hier voor de box score en de stats.

(tekst gaat door onder de foto)

Volgende week spelen de koplopers in de 2e Klasse A tegen elkaar en die wedstrijd zal bepalen of Jeka of WSB de tegenstander gaat worden in de finale om het Nederlands Kampioenschap.

Waar en wanneer die finale gespeeld gaat worden is nu nog niet duidelijk, maar hou deze site in de gaten, we zullen hier vast nog wel iets gaan melden.