Eindelijk een mercy-rule-win voor de Reserve Reserves

Amsterdam, 3 september 2022 – Het houdt allemaal niet echt over dit seizoen, maar na een aantal slechte resultaten boekten de Bussumers gisteren alweer de zesde winstpartij op rij. En eindelijk werd er ook weer een keer gewonnen met tien punten verschil. Het werd tegen Flying Petrels 11-1 in een door de mercy-rule tot zeven innings ingekorte wedstrijd.

Dit seizoen houdt El Salvador de naam van de Reserve Reserves hoog in de Nederlandse Hoofdklasse, maar omdat de Holland Series nog een weekje verwijderd zijn daalde hij gisteren nog één keer af naar de Hoofdklasse Aluminium. In Purmerend had hij eerder dit jaar Flying Petrels bijna perfect bedwongen en ook gisteren kreeg hij weer de start van de GKL.

Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg. Vaak wordt die tegeltjeswijsheid negatief uitgelegd, maar in dit geval had El Salvador de slagploeg van Flying Petrels weer volledig onder controle. Hij moest in vijf innings weliswaar drie honklopers toestaan, maar deze heren mochten allen naar het eerste honk enkel en alleen omdat ze vier wijd kregen, El Salvador ging er na de vijfde inning vanaf met de cijfers 6 maal drie slag, 3 maal vier wijd en geen enkele honkslag tegen. 

Ondertussen was er al wel gestaag gebouwd aan de Bussumse voorsprong. In de tweede inning sloeg De Bully een hit door het midden en De Kreis sloeg hem vervolgens met een double over de thuisplaat.

In de derde inning kwamen daar ietwat gelukkig twee punten bij na een foutje op een door Sneakerfreak geslagen bal en een infield hit van De Spijker. Deze heren werden binnengeslagen door Montana met een opofferingsslag en wéér een hit van De Kreis. Stand 3-0.

Ook in de volgende Bussumse slagbeurt volgden weer wat punten. De PC leunde vier wijd bij elkaar en na een gestolen honk en een hit van wéér Sneakerfreak kon hij het vierde punt scoren. Edgar had inmiddels na een foutje ook het eerste honk bereikt en na de hit van Sneakerfreak stond hij op het derde honk. De Spijker z’n velderskeus was goed voor de 5-0.

In de vijfde inning leek het erop dat de Bussumers door zouden stoten, maar de gasten wisten de schade miraculeus beperkt te houden. Een hit van De Bully gevolgd door vier wijd voor De Kreis, Arnold en Edgar zorgden nog wel voor één punt, maar een dubbelspel zorgde voor een vroegtijdig einde van het slagfestijn. Stand 6-0.

GymBoy nam het daarna van El Salvador over op de heuvel, en dat zal je dan net zien, dan begint de tegenstander ineens te slaan. Twee hits en een gestolen honk leverde Flying Petrels één punt op, maar het was nog niet iets om je zorgen over te maken. Stand 6-1.

In de zesde inning zorgden de Bussumers aanvallend voor weinig schade, maar ook in de eerste helft van de zevende inning wisten de Purmerenders niet te scoren.

En toen kwam er toch weer zo’n inning die in voorgaande seizoen in elke wedstrijd eigenlijk wel voorkwam, maar dit seizoen iets minder vaak vertoond is. De PC kreeg als lead-off vier wijd en ook Edgar kreeg daarna een vrije loop. Sneakerfreak kwam daarna door met een strakke hit door het midden en De PC kon daarop het zevende punt scoren. Hits van De Spijker, De Hof en een double van Montana hadden het einde van de wedstrijd kunnen betekenen, ware het niet dat De Spijker sneuvelde op thuis. Stand 10-1.

Met Montana op het tweede honk kreeg De Bully geraakt werper en toen Arnold vier wijd kreeg stonden de honken weer vol. Papa Dammers schoot in de stress omdat De PC de tiende slagman van de inning werd en er dus een extra kolom vrijgemaakt moest worden voor de zevende inning. De eerste pitch die De PC te zien kreeg scheerde al rakelings langs zijn lichaam, en toen hij die bal tot groot vocaal ongenoegen van de dug-out niet op z’n lijer nam kon hij niet anders dan zich ingraven in het slagperk. Bij  de volgende pitch deed ie dus wat minder moeite de bal te ontwijken en de geraakt werper die daar het gevolg van was was tevens de laatste pitch van de wedstrijd. Walk-off-mercy-rul-geraakt-werper. Eindstand 11-1.

Kijk hier voor de box score en stats.