De GGL sleept er een ouderwetse win uit

Amsterdam, 27 augustus 2022 – Als de GKL z’n prioriteiten weer ‘ns niet op orde heeft hebben we gelukkig altijd nog de GGL, de reserve Reserve Reserves-coach. Ook gisterenavond was hij weer bereid gevonden de heren te coachen, en met succes, er werd ouderwets gewonnen van Thamen. Het werd 13-5.

Voor de wedstrijd werd de GGL nog even bijgepraat over de foutloos verlopen wedstrijd van vorige week, maar al snel werd duidelijk dat deze week er anders uit zou zien. Officieel werd er in de eerste slagbeurt van Thamen maar één veldfout gemaakt, maar deze werd gecombineerd met een inschattingsfout én drie hits waardoor de Bussumers al direct met 0-3 achter stonden.

In de tweede inning werd er één puntje teruggepakt toen De Kreis met vier wijd op het honk kwam, het tweede honk stal en vervolgens door The Producer met een nette hit werd binnen geslagen. Stand 1-3.

De derde inning zag er met twee Bussumse hits veelbelovend uit, maar de Uithoorners kwamen er met een dubbelspel goed uit.

Na de wat stroeve start wist Gymboy de slagploeg van Thamen goed onder controle te houden en tot en met de zesde inning kwamen ze er eigenlijk niet meer aan te pas.

De vierde inning werd dan eindelijk weer een keer een inning die de Reserve Reserves in het verleden eigenlijk altijd wel één keer per wedstrijd hadden. De Kreis had nog een beetje geluk nodig om het eerste honk te bereiken, en op de fout kon hij ook door naar twee. Arnold deed het met een hit op eigen kracht en sloeg daarmee De Kreis binnen. Mini-GKL pakte vervolgens vier wijd en De PC sloeg daarna een screemer het mid-rechtsveld in waardoor zowel Arnold als Mini-GKL konden scoren. Elsje, De Spijker én De Bully volgden met hits waarmee de stand op 7-3 gebracht werd.

In de zesde inning kwam daar nog een puntje bij toen De PC op een opofferingsslag van De Spijker kon scoren. Scoren op een opofferingsslag is dit jaar bij De PC niet altijd even vlekkeloos verlopen, maar deze keer stond hij na z’n sliding op thuis gewoon weer op. Stand 8-3

Ook in de volgende inning moest De PC weer gestrekt en ook deze keer liep het allemaal goed af. SneakerFreak had inmiddels GymBoy op de heuvel vervangen maar hij kon niet voorkomen dat de gasten na een foutje en vier wijd tot 8-5 konden terugkomen. Met twee man uit en het eerste en derde honk bezet dook De PC naar een bal die door het midden dreigde te gaan. De bal werd tegengehouden en de nul werd gemaakt waardoor de voorsprong drie punten bleef.

tekst gaat door onder video

In de gelijkmakende zevende Bussumse slagbeurt werd vervolgens de genadeklap uitgedeeld. Twee foutjes, vier wijd voor SneakerFreak, geraakt werper voor Edgar en hits van GymBoy en De PC zorgde voor vijf punten en een stand van 13-5. En daar bleef het verder bij.

Kijk hier voor de box score en de stats.