Reserve Reserves winnen ‘clean’ van Vennep Flyers

Amsterdam, 21 augustus 2022 – De Bussumers gingen zeven weken geleden met een overwinning de zomerstop in en vandaag zijn ze er met een nieuwe overwinning ook weer uitgekomen. Daar waar in de eerste helft van het seizoen Vennep Flyers nog te sterk bleek voor de Reserve Reserves werd dat vandaag in Nieuw Vennep rechtgezet. Beide ploegen bleven foutloos maar de Gooische gasten gingen er met de winst vandoor. Het werd 3-6.

Vanaf het begin waren de Reserve Reserves al net iets scherper dan de tegenstanders. Elsje begon de wedstrijd met een hit en kon na respectievelijk een doorgeschoten bal en een gestolen honk doorstomen naar het derde honk. Een wilde worp zorgde er vervolgens voor dat de eerste Bussumse honkloper ook het eerste Bussumse punt kon scoren. Inmiddels was De Bully met vier wijd op de honken gekomen en op de wilde worp kon hij door naar het tweede honk. Met twee man uit sloeg De Kreis een hit waarop ook De Bully nog kon scoren. Stand 0-2.

De Hof was door de GKL aangewezen als opgooier, maar de thuisploeg kreeg niet echt vat op ‘m. In de eerste en tweede inning moest ie nog wel een hit toestaan, maar in beide gevallen waren er al twee man uit en volgde de laatste nul al snel. De derde inning werd zelfs een 1-2-3-inning, en in de eerste helft van die inning hadden de Bussumers hun voorsprong ook al behoorlijk uitgebreid.

De Spijker was met vier wijd op het honk gekomen en had meteen het tweede honk gestolen. Montana sloeg vervolgens een line-drive het rechtsveld in waar De Spijker op kon scoren. De Bully jankte de bal vervolgens heel diep het midveld in. Net onder de gele lijn naast het bordje “120”, niet genoeg voor een homerun, wel voor een double en een RBI. Op de aangooi naar thuis sneuvelde Montana dus nét niet, maar De Bully kon op deze actie wel door naar het derde honk. En dat was nuttig want op de 4-naar-3 van De Kreis kon ook hij nog scoren. Stand 0-5.

In de vierde inning kwam daar nog een puntje bij toen Edgar na zijn hit op een mooie drag bunt van Elsje door kon schuiven naar twee en op de hit van Montana kon scoren. Dat puntje werd in de gelijkmakende slagbeurt door Vennep Flyers weer weggepoetst met een lead-off double en een hit. Maar gevaarlijker werden ze niet want De Hof kwam de inning goed uit met een 6-6-naar-3-dubbelspel. Stand 1-6.

In de vijfde inning kwam de thuisploeg nog wat beter door en met drie hits een een opofferingsslag brachten ze de stand terug tot 3-6. Maar toen kwam de ongenaakbare Bussumse bullpen in actie. Aan slag werd er niet veel meer gepresteerd, maar de kwaliteit van de verse armen was dusdanig dat dat ook helemaal niet meer nodig was. GymBoy pakte de zesde en zevende inning en moest slechts één hit toestaan. De achtste en negende inning waren voor SneakerFreak die helemaal geen hits meer tegen kreeg en alleen door één keer vier wijd een honkloper op de honken zag verschijnen.

Al met al een hele nette overwinning dus waar weinig op viel af te dingen. 

Kijk hier voor de box score en de stats.