Reserve Reserves winnend de zomerstop in

Amsterdam, 2 juli 2022 – Na de winst van afgelopen zondag hadden de Bussumers gisteren de kans om een nieuwe streak te starten door winnend de zomerstop in te gaan. Het hield tegen Onze Gezellen niet over, maar het was genoeg. Het werd 3-2.

Geteisterd door het mooie weer hadden de slagploegen weinig in te brengen. De laaghangende zon zorgde voor aangenaam vertoeven op de tribune, maar in het slagperk was het minder genieten.

Voor de Reserve Reserves kreeg El Salvador de start, en ondanks dat hij pas 25 minuten voor aanvang van de wedstrijd aankwam, en toen eerst ook nog een (fantastische) bollendienst in elkaar moest draaien, kregen de Haarlemmers geen vat en/of zicht op zijn ballen. (pun intended).

In de derde inning stond hij de lead-off de eerste hit toe en na achtereenvolgens vier wijd, een opofferingsstootslag en een opofferingsslag was het 0-1 voor de Haarlemmers.

In de gelijkmakende slagbeurt van de vierde inning maakte de Bussumers ook daadwerkelijk gelijk. De Kreis en Edgar kregen vier wijd en Elsje strafte dit af met zijn derde hit van de wedstrijd. De Kreis kon scoren en het was 1-1.

Na een double van De Bully, die na een vervelende knieblessure weer terugkeerde in de line-up, leek het er even op dat er in de vijfde inning een voorsprong gepakt kon worden. Na geraakt werper voor Arnold en vier wijd voor De Kreis liepen de honken vol, maar in het slagperk was er inmiddels niets meer te zien. Er werd dus niet meer gescoord, maar wel gestopt voor een sun delay.

Na de stop van deze keer wel 40 minuten nam GymBoy het op de heuvel over van El Salvador. In de zevende inning zorgden back-to-back doubles voor een nieuwe achterstand, maar omdat GymBoy vervolgens ook back-to-back strike-outs gooide bleef deze beperkt tot slechts één punt. Stand 1-2.

En lang konden de Haarlemmers niet van die voorsprong genieten want in de gelijkmakende slagbeurt gingen de Reserve Reserves erop en erover.

Arnold begon met een hit. De PC dacht even een hit langs de lijn te slaan, dacht toen dat ie ‘m in de dubbel had geslagen, waarna de conclusie was dat hij met velderskeus en een fout-5-naar-4 op het eerste honk was beland. Op de hit van De Kreis kon Arnold vervolgens het gelijkmakende punt scoren. Een goed uitgevoerde opofferingsstootslag van De Spijker werd minder goed verwerkt waardoor de honken weer volgestroomd waren.

Voor de volgers van de Reserve Reserves volgde een spannend moment (déjà vu) toen De PC hard richting de thuisplaat ging om het winnende punt te scoren. De aangooi was deze keer echter wel om target en op tijd en deze keer sneuvelde De PC dus alleen figuurlijk op de thuisplaat.

Maar er was nog meer goed nieuws want op de volgende velderskeus, deze keer van Elsje, kon door De Kreis wél gescoord worden en deze 3-2 bleek uiteindelijk voldoende. GymBoy moest in de achtste inning nog een double toestaan, maar deze werd met een strike-out en een vang-8 geneutraliseerd. De winst was daarmee voor de Bussumers en GymBoy had z’n eerste win als Reserve Reserve te pakken.

Naast de terugkeer van De Bully was er ook het debuut van snuffelstagiair The Law. Hij begon de wedstrijd als DH, maar werd wegens onzorgvuldig omspringen met teammateriaal genadeloos door de GKL vervangen. 

Kijk hier voor de box score en de stats.

Elsje legt een drag-bunt neer