Knock-out-walk-off-win!

Amsterdam, 26 juni 2022 – Mooier dan met een walk-off kan je een wedstrijd niet winnen. En dat gebeurde vandaag, het werd tegen Cromtigers 12-11, maar het is dan wel fijn als iedereen het winnende punt mee kan vieren, en dat lukte vandaag niet. De PC scoorde het winnende punt maar bleef daarna liggen bij de thuisplaat.

De kenners weten dat De PC ook dit stukkie tikt, dus dat het uiteindelijk allemaal weer op z’n pootjes terecht is gekomen, maar het was wel even schrikken voor iedereen. Gelukkig was De PC na een minuutje of drie wel weer bij kennis, en kon hij na een check-up door het uitgerukte ambulancepersoneel weer gewoon aan een biertje.

Dat het zover had moeten komen had De PC ook wel een beetje aan zichzelf te wijten. Als hij in de eerste inning gewoon de derde nul had gemaakt dan hadden de Bussumers op een achterstand van 0-1 kunnen houden. Nu werd het meteen 0-5 en moest er een inhaalrace ingezet worden.

Die werd dan ook meteen in de eerste gelijkmakende slagbeurt ingezet. De Spijker opende met vier wijd, Elsje volgde met een hit en De Hof sloeg met een hit door het midden vervolgens het eerste Bussumse punt binnen. Arnold ging daarna diep voor een opofferingsslag en De Kreis z’n infield hit was goed voor de 3-5.

In de derde en vierde inning scoorde de Assendelfters er puntjes bij en aan het begin van de tweede helft van de vierde inning stond het 3-7.

De Kreis sloeg de bal daarna hoog in het toch al hoge hek in het midveld voor een double en het leek even dat het daarbij zou blijven, maar Edgar wordt elke wedstrijd meer clutch en zijn hit door de rechterkant van het infield was goed voor de 4-7.

In de zesde inning moest GymBoy na vier wijd een double toestaan waarna hij op de heuvel afgelost werd door De Hof. Na een foutje en een hit kwam De Hof uit de inning, maar de stand was ondertussen 4-10 geworden.

Het gat werd meteen weer teruggebracht naar vier punten. De Kreis opende met een hit en mini-GKL volgde met een RBI-double over de linksvelder. Op een vang-9 voor De PC schoof hij door naar het derde honk en op de 6-naar-3 van Edgar werd het 6-10.

In de zevende inning zorgde back-to-back-to-back hits van Elsje, De Hof en Arnold voor de 7-10, maar Cromtigers bracht het verschil in de volgende slagbeurt met drie hits weer terug naar vier.

In de achtste inning kregen de Bussumers nog wel twee keer geraakt werper en een keer vier wijd, maar scoren deden ze niet. Omdat Cromtigers in de eerste helft negen ook niet meer scoorden gingen de Reserve Reserves met een achterstand van 7-11 de laatste slagbeurt in.

Maar de Bussumers waren nog niet verslagen. Het kon nog! En Arnold gaf als lead-off het goede voorbeeld. Na zijn hit volgde The Producer met vier wijd. De Kreis sloeg daarna z’n vierde hit van de wedstrijd en daarmee het achtste Bussumse punt binnen. De vier wijd op mini-GKL zorgde weer voor volle honken.

Dat het niet echt de dag van De PC was was al duidelijk, maar in deze slagbeurt wist hij er toch nog een vieze soft-liner over het eerste honk uit te persen. De Producer en De Kreis konden scoren en het was 10-11. Red hot Edgar sloeg daarna de bal diep het midveld in en mini-GKL scoorde het gelijkmakende punt.

Maar nu wilden de Bussumers natuurlijk meer! De hit van De Spijker ging net niet het infield uit, maar De PC kon wel doorschuiven naar drie. Elsje kreeg daarna opzettelijk vier wijd dus moest De Hof het gaan doen. En dat deed hij. Zijn klap ging ver genoeg het midveld in om De PC te kunnen laten scoren.

Het was close op thuis, maar De PC was op tijd. Walk-off! De Reserve Reserves winnen met 12-11! 

In onderstaand filmpje de walk-off. Het filmpje eindigt toevalligerwijs precies op het punt waar het bewustzijn van De PC er ook mee ophield. Maar ook dat kwam uiteindelijk helemaal goed!

Kijk hier voor de box score en de stats.