Reserve Reserves winnen weer ‘ns

Amsterdam, 23 juni 2022 – Er zijn jaren geweest dat een kop als deze ironisch bedoeld zou zijn, maar niet dit jaar, want hé hé, wat is het fijn dat de Bussumers weer ‘ns gewonnen hebben. De langste loosing streak uit de geschiedenis van de Reserve Reserves is ten einde. De Bussumers wonnen gisteren in de eigen Vallei van Boekaniers met 3-0.

En daarmee is het bijna ook allemaal wel gezegd, want echt veel houdt het allemaal nog niet over. Gelukkig wordt er a.s. zondag opnieuw gespeeld, weer thuis, om te bewijzen dat de winst geen ongelukje was.

Omdat het arsenaal aan werpers bij de Bussumers niet oneindig groot is werd gisteren een beroep gedaan op een tweetal reserve Reserve Reserves. Jala Jala kreeg van de GKL de start en zoals zijn naam al doet vermoeden maakte hij er een paar snelle innings van. Alleen in de eerste inning moest hij een honkloper toestaan omdat hij vier wijd gooide, maar inning twee en drie waren schone 1-2-3-innings.

Ondertussen was de Bussumse aanval voor de verandering al in de eerste inning succesvol geweest. Nadat de gebroeders Elshof Elsje en De Hof vier wijd hadden gepakt was het Montana die met een hit ervoor zorgde dat de honken vol liepen. Arnold wist vervolgens de bal langzaam genoeg naar de korte stop te slaan zodat Elsje erop kon scoren en hij zelf uit de dubbel kon blijven. De glas-half-vol-mensen waren blij met het punt, de andere helft vond dat er wel wat meer uit had mogen komen want het bleef deze slagbeurt bij slechts 1-0.

In de derde inning werd de voorsprong verdubbeld omdat De Hof na een hit en een gestolen honk kon scoren op een hit van Arnold. Stand 2-0.

In de eerste helft van de vierde inning werd Jala Jala vervangen door mini-GKL. Ook deze reserve Reserve Reserve bleek voor de Amsterdammers moeilijk bespeelbaar. Ze wisten op de jonge en nog niet kale werper slechts één honkslag te produceren en werden, ondanks dat ze een aantal keren succesvol hun knuppel in hun nek hielden nooit echt gevaarlijk.

Ook de Bussumers waren ondertussen aanvallend niet echt meer aan het presteren. De honkslagen waren té schaars en kwamen té verspreid om echt schade te kunnen doen. Alleen De Spijker kwam in de achtste inning nog een keer goed getimed door met een hit en een RBI nadat The Producer op een hit van El Salvador op het derde honk was aanbeland. Stand 3-0.

De wedstrijd werd voor de Bussumers op slot gegooid door SneakerFreak die ondanks wat gesputter genoegen moest nemen met de save en de win aan mini-GKL moest laten. Regels zijn regels.

Honkbal is inderdaad leuker als er gewonnen wordt, maar nóg leuker als er nóg beter gespeeld wordt. En dat gaan we dus a.s. zondag doen.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Alleen bij een hele gekke wedstrijd zal er zondag gestopt worden voor een sun delay