Honkbal is leuk(er als er gewonnen wordt)

Amsterdam, 19 juni 2022 – We zijn alweer twee dagen verder, maar het doet nog steeds een beetje pijn. Na ‘n toch al niet zo’n fantastische start van het seizoen bleek het dieptepunt nog niet bereikt, want afgelopen vrijdag kon het nóg slechter dan daarvoor. De Reserve Reserves verloren op eigen veld met 1-6 van Alcmaria.

En even voor de duidelijkheid, dat dit verlies zo slecht was had niet veel te maken met Alcmaria. De Alkmaarders speelden foutloos en dat het verschil niet veel groter dan vijf punten was had vooral te maken met het enige lichtpuntje dat de Reserve Reserves uit deze wedstrijd mee kunnen nemen naar de rest van het seizoen. Voor de Bussumers kreeg GymBoy de start en in zeven innings wist hij Alcmaria op slechts één punt te houden. Met de cijfers drie keer drie slag, nul keer vier wijd en zeven (verdwaalde) honkslagen tegen was hij de uitblinker bij de thuisploeg.

Toen hij er in de zevende inning afging was het nog 1-1 en puur scoretechnisch gezien was er nog niet veel aan de hand. Maar iedereen die de wedstrijd gezien heeft, op het veld of via de livestream, weet dat de Bussumers al lang en breed hadden moeten voorstaan op de ploeg die geen werpers had meegenomen naar de Rob Hoffmann Vallei.

De enige Bussumer die gedisciplineerd genoeg was om gewoon lekker te blijven slaan was Montana. Zijn solohomerun was niet alleen goed voor de 1-1, maar hij produceerde ook nog twee andere, van de in totaal zeven, hits.

Na de sun delay brak het niet fatsoenlijk slaan en het dus ook niet scoren de Bussumers op. Dat Alcmaria ook nog wat cadeautjes kreeg in de vorm van drie veldfouten hielp daarbij ook niet. In zowel de achtste als negende inning sloegen de Bussumers nog wel een hit, maar in beide innings werden die hits gevolgd door 6-naar-4-naar-3-inning-beëindigende-dubbelspelen.

De Bussumers gaan nog een paar dagen aan soul searching doen, maar veel tijd is daar niet voor want a.s. woensdagavond komt Boekaniers op bezoek. Eigenlijk best prettig dat de kans om die nare smaak weg te spoelen zo snel komt want één ding weten de Reserve Reserves nu wel zeker, honkbal is leuker als er gewonnen wordt.

Kijk hier voor de box score en de stats.