Bereteleurstellende wedstrijd voor de Reserve Reserves

Amsterdam, 14 juni 2022 – De GKL was weer terug van weggeweest, Mama Dammers had de bollendienst voor haar rekening genomen, het veld lag er goed bij, de zon scheen, en toch ging het wéér mis. Vooral dat ‘weer’ doet pijn, want een keertje verliezen is niet erg, maar dit seizoen loopt het echt de spuigaten uit. In een spannende wedstrijd gingen de Bussumers zondag met 6-5 onderuit tegen Bears uit Bergen.

Natuurlijk spelen de Reserve Reserves vooral voor de lol, maar zonder enige uitzondering zijn ze wel allemaal bloedfanatiek als ze op het veld staan. Lol halen ze uit het spelletje, maar vooral als er dan ook gewonnen wordt. Over verliespotjes schrijven is overigens ook geen lolletje, daarom dat dit stukkie ook aan de late kant is.

Het begon allemaal nog zo mooi. In de tweede inning begon Arnold met een homerun en zorgde bij voor de eerste voorsprong. Een inning later begon De Hof met een single, kreeg De Spijker vier wijd en liepen de honken vol na een briljant uitgevoerde bunt van Elsje. Montana maakte er vervolgens 0-4 van met een bases-clearing-double.

El Salvador was gestart en had de eerste drie innings de nul gehouden, maar in de vierde inning konden de Bears met twee goed getimede hits en een keer vier wijd terugkomen tot 2-4.

Een inning later was het verschil nog maar één punt omdat de nummer 9 van de slaglijst de bal bijna de tuin uit sloeg en kon scoren op een 6-naar-3. Stand 3-4.

Het werd gelijk in de zesde inning na vier wijd een paar acties en weer een heel goed getimede honkslag. Een slagbeurt later wisten de Bussumers eindelijk weer wat terug te doen. Edgar en De Spijker bereikte het honk op foutjes van de kortestop en de eerste honkman. Elsje offerde zich op met een stootslag waarna Arnold diep ging voor een opofferingsslag. En zo kon de voorsprong teruggepakt worden zonder dat daar een honkbal aan te pas kwam. Stand 4-5.

Lang konden de Bussumers er niet van genieten want na een double, een foutje en een opofferingsslag stond het weer gelijk. 5-5. SneakerFreak had inmiddels het werpen van El Salvador overgenomen. En na z’n foutje probeerde De PC de moed erin te houden door maar vaak te zeggen “honkbal is leuk”, maar een inning later was dat echt niet meer vol te houden. Dezelfde nummer 9 die ‘m er in de zesde inning al bijna had uitgeslagen deed dat in de achtste inning namelijk écht. Stand 6-5.

Aanvallend was het bij de Bussumers na de derde inning eigenlijk al niet veel meer, dus daar bleef het dan ook bij. Bereslecht.

Kijk hier voor de box score en de stats.