Teveel te snel en te weinig te laat

Amsterdam, 21 mei 2023 – Ook onder leiding van de GGL hebben de Reserve Reserves dit weekend niet kunnen winnen. Teveel fouten aan het begin van de wedstrijd en een te late net-geen-comeback resulteerden in Bergen tegen de Bears in een 9-6 nederlaag.

De bodem lijkt een beetje uit het seizoen gevallen te zijn. Elke keer als je denkt dat de bodem bereikt is blijkt er nog een nieuwe kelder onder te zitten.

Het begon allemaal nog wel aardig. De Spijker begon de wedstrijd met een schampschot op z’n arm en op de hit van Arnold kon hij doorstromen naar drie. De opofferingsslag van Lumberjack zorgde voor een vroege voorsprong. Stand 0-1.

De Hof hield de Bears de eerste twee slagbeurten goed in toom, maar in de derde inning ging het mis. Het begon met twee opeenvolgende hits en een double steel, maar daarna begon het foutenfestijn. De schade leek nog even beperkt te worden tot een stand van 4-1, maar de gifbeker moet dit seizoen helemaal leeg en na 11 slagmensen was de tussenstand 7-1.

Daarna leken de Bussumers uitgespeeld, zeker toen de achterstand in de vijfde inning opliep tot 9-1. Montana had het inmiddels van De Hof op de heuvel overgenomen, maar hij kon de punten niet meer voorkomen.

En toen ontstond er in de achtste inning tóch weer wat leven bij de Reserve Reserves. Een ouderwetse inning met hits van Lumberjack, onze ACE, GymBoy, De Spijker en Arnold leverde vijf punten op. De stand was daarmee 9-6 geworden, een echte wedstrijd dus weer. Lumberjack leek zich met volle honken even onsterfelijk te maken, maar zijn line-drive bleef met een short hop hangen in de handschoen van de tweedehonkman waardoor de inning eindigde.

De negende inning begon veel belovend met een Duitse hit van De PC die opgevolgd werd door vier wijd voor onze ACE, maar waar het een inning eerder niet op leek te kunnen stokte de aanval hier. De tussenstand na de achtste inning was de eindstand geworden: 9-6.

Gelukkig hoeven de Bussumers niet lang te wachten voor de herkansing want a.s. woensdag mogen ze alweer!

Kijk hier voor de box score en de stats