Het gaat lekker met de Reserve Reserves

Amsterdam, 18 mei 2023 – Het was een prachtige Hemelvaartsdag. De Rob Hoffman Vallei lag er mooi bij in een lekker lentezonnetje. Jammer dat wat de Reserve Reserves vandaag op het veld brachten wéér niet best was. Ze kwamen er tegen Vennep Flyers niet echt aan te pas en gingen met 1-5 het schip in.

Het komt niet heel vaak voor, maar vandaag was het team helemaal compleet, meteen een excuus minder dus. Iedereen droeg uiteindelijk z’n steentje bij aan het collectieve falen.

De ellende begon in de tweede helft van de eerste inning. Vennep Flyers maakte met een dubbelspel de hit van De Spijker onschadelijk en kwamen daardoor al na drie man de innign uit. In de volgende slagbeurt verzuimden de Bussumers tot twee keer toe een dubbelspel te maken waarna de Nieuw Vennepers er met een double nog even goed overheen gingen. Stand 0-2.

De GKL had onze ACE de heuvel op gestuurd, maar ook onze ACE heeft soms wat hulp van het veld nodig. In de vierde inning kreeg hij zonder dat het veld schuld op zich kon nemen na vier wijd en drie opeenvolgende hits nog twee punten tegen. Stand 0-4.

Onze ACE werd in de vijfde inning opgevolgd door GymBoy die meteen wél de hulp kreeg van het binnenveld en door een dubbelspel snel de inning uit was. 

Dat lichtpuntje werd opgevolgd door een hit van De PC die daarna het tweede honk wist te stelen. Met twee man uit haalde Edgar de trekker over en op zijn hit door het midden kon De PC het enige Bussumse punt van de middag scoren. Stand 1-4.

In de zesde inning rommelde de Flyers er nog een puntje bij en daar bleef het vervolgens bij. De Nieuw Vennepse werper gooide de wedstrijd uit en aan Bussumze zijde werd GymBoy in de achtste inning vervanger door Lumberjack. Hij zorgde met o.a. twee keer drie slag voor twee snelle 1-2-3-innings, maar het mocht niet baten. De eindstand was al bereikt 1-5.

Kijk hier voor de box score en de stats. (je kan het ook niet doen, misschien zelfs beter van niet)