Bommen doen Reserve Reserves de das om

Amsterdam, 13 mei 2023 – Het begint een beetje een patroon te worden,  verliezen met één punt verschil. In principe is dat altijd een coachfout, maar de  spelers mogen zich het ondertussen ook wel een beetje gaan aantrekken. Gisterenavond werd het in een uiteindelijk spannende pot 7-6 voor Thamen.

In de eerste inning moest GymBoy direct drie punten incasseren toen er na een hit en vier wijd een frolijke homerun geslagen werd. Een slagbeurt later, maar zonder dat er honken bezet waren sloeg ook De Kreis de bal de tuin uit. Stand 3-1.

In de gelijkmakende derde slagbeurt was het wederom een frolijke homerun die het verschil terugbracht naar drie punten. De Kwakelse clean-up-hitter bleef GymBoy pijnigen want ook het vijfde punt kwam van zijn knuppel en met drie dwingers was hij goed voor de tot dan toe vijf punten.

Niet alleen de Bussumers vonden dat wat overdreven, ook bij Thamen vonden ze het nodig daar wat tegenover te stellen. Dus ook de volgende slagman ging vervolgens diep 😳. Toen ook de nummer 7 van de lijst in  de zesde inning de bal over het hek sloeg en daarmee de stand op 1-7 bracht leek de wedstrijd wel een beetje gespeeld.

Maar toen werden de Bussumers tóch nog wakker. Edgar startte de zevende inning met vier wijd en Montana sloeg hem met een double over de thuisplaat. Door een hit van Arnold kon Montana doorschuiven naar drie en op de hit van De Kreis liep hij zelfs het derde punt over de plaat. Stand 7-3.

Ook in de achtste inning werd er nog wat van de achterstand afgesnoept. De PC sloeg een looooong single, maar maakte die looproute goed door op de hit van Elsje door te stomen naar drie. De PC kon scoren op de line-drive over de tweedehonkman van De Hof. Elsje maakte het vijfde punt op een veldfoutje en de aansluiting werd gevonden toen Arnold met een hit de 7-6 binnen sloeg.

Inmiddels was het bijna half elf geworden en was het duidelijk dat de negende inning sowieso de laatste zou zijn. Barf begon de slagbeurt met een hit en De Spijker deed z’n job en legde een succesvolle opofferingsstootslag neer. Helaas konden De PC en Edgar daarna de trekker niet vinden, laat staan ‘m overhalen. Het bleef dus bij 7-6.

Kijk hier voor de box score en de stats