Krappe overwinning in Enschede

Amsterdam, 7 mei 2023 – We zagen het de hele week al aankomen, een trip naar het oosten van het land om daar dan van het veld afgeregend te worden om vervolgens nog een keer terug te moeten komen om de wedstrijd in te halen. Het liep gelukkig heel anders. Het werd de eerste zomerse wedstrijd van het seizoen en de Bussumers beloonden zichzelf met een overwinning. Het werd tegen Tex Town Tigers 4-5.

De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, en dat was het ook. De Reserve Reserves zijn dit seizoen nog niet het team dat ze waren of dat ze kunnen zijn, dus er moest hard gewerkt worden om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

In de eerste slagbeurt maakten ze dankbaar gebruik van drie keer vier wijd, twee wilde worpen en een foutje waardoor het al snel 0-2 stond. Maar niet veel later was het na twee hits, vier wijd, een gestolen honk en een opofferingsslag alweer gelijk. Dat waren dan ook de enige punten die De Hof vandaag hoefde te incasseren. De volgende drie innings gooide hij nog vier keer drie slag en alleen door de twee fouten die het veld maakte kwamen er nog Tukkers op de honken. Dat hij zelf één van die fouten maakte zullen we hier maar niet vermelden.

In de derde inning pakte De Spijker z’n tweede keer vier wijd en ook De Hof, die voor zichzelf DH’te, was er een vrije loop. Montana produceerde een hit waardoor de honken vol liepen. Arnold leek vervolgens de trekker over te halen, maar zijn bal door het midden werd nog net onderschept waarna de nul op twee nog werd gemaakt. Het mocht dan geen hit heten, het leverde wel een binnengeslagen punt op én een nieuwe Bussumse voorsprong: 2-3.

Na de vierde inning werd De Hof afgelost door GymBoy. Hij hield de slagploeg van TTT drie l innings goed in bedwang, maar toen een lead-off-hit in de achtste inning gevolgd werd door vier wijd moest hij plaatsmaken voor Lumberjack. 

Ondertussen was de voorsprong wat verder opgelopen. In de vierde inning wist Montana na een looooong single op een hit van Arnold door te schuiven naar twee. Velderskeus op een balletje van De Kreis zorgde ervoor dat Montana naar drie kon. The Producer produceerde daarna niet de hit en de RBI die hij graag wilde, maar omdat het Enschedese veld een fout produceerde leverde z’n klap toch nog een punt op. Stand 2-4. Ook in de volgende inning eiste Montana een hoofdrol op want hij sloeg met een double de met vier wijd op het eerste honk gekomen GymBoy over de thuisplaat. Stand 2-5.

Lumberjack mocht die voorsprong in de achtste inning gaan verdedigen, maar moest nog wel toestaan dat één van de twee geërfde honklopers kon scoren. Stand 3-5. In de negende inning werd het na een foutje, een hit en een gestolen honk nog iets te spannend voor comfort, maar na twee goed verwerkte grondballen in het infield was het einde wedstrijd. Eindstand 4-5.

Kijk hier voor de box score en de stats.