Reserve Reserves niet om aan te gluren

Amsterdam, 29 april 2023 – De Bussumers hadden dit seizoen al twee keer verloren met één punt verschil, dus door een coachfout, maar gisterenavond was het foutenfestival in het veld de basis van het verlies. De 18 honkslagen tegen hielpen ook niet. Het werd in zesenhalve innings 17-5 voor Boekaniers.

GymBoy mocht beginnen van de GKL en kreeg in de eerste inning een aantal nare, ietwat gelukkige, hitjes tegen waar twee keer op gescoord kon worden. Daarna gooide hij twee keer drie slag waardoor de schade nog redelijk beperkt bleef.

In de volgende slagbeurt werd deze achterstand nog volledig omgebogen naar een voorsprong. Arnold sloeg een hit en kon doorschuiven naar twee toen The Producer vier wijd kreeg. De PC sloeg met een double over de derdehonkman beide heren binnen waardoor het gelijk werd. Op de hit van De Spijker die volgde kon De PC naar het derde honk. De Spijker probeerde daarna het tweede honk te stelen, dat lukte niet, maar De PC kon op de aangooi wel de 2-3 binnenlopen.

Dat was helaas wel meteen de laatste slagbeurt waar het nog een beetje spannend was. In de gelijkmakende tweede inning had het snel kunnen gaan als er gewoon een dubbelspel gedraaid was. In plaats daarvan lag de bal in het rechtsveld en zorgden twee hits, vier wijd en een opofferingsslag voor vier punten. Stand 6-3.

Aanvallend stelde het daarna voor de Bussumers niet veel meer voor. De Spijker ging nog wel drie uit drie en Barf leverde een striemende double af, maar het was allemaal niet genoeg. Verdedigend leek het namelijk helemaal nergens op. De fouten zorgden ervoor dat de Amsterdammers extra kansen kregen aan slag en die kansen werden nog al ‘ns verzilverd, en niet alleen maar met een paar lucky shots.

Na 24 slagmannen werd GymBoy vervangen door De Hof. Als het heel goed gaat heb je dan acht innings gespeeld, nu was dat slechts twee tweederde inning. De Hof had daarna slechts twee slagmannen nodig om de laatste nul van de inning te maken, maar het kwaad was al geschied want het stond toen inmiddels 2-11.

Er werden nog wel wat putjes gesprokkeld, maar met een stand van 5-11 in de zesde inning maakte de Boekaniers een einde aan alle aspiraties van de Reserve Reserves. Vier hits, weer een fout op een fout moment, en twee keer vier wijd zorgden voor nog eens zes punten en een mercy-rule-einde: 17-5.

Kijk hier voor de box score en de stats