Reserve Reserves net niet (goed) genoeg tegen OG

Amsterdam, 22 april 2023 РVijf dagen nadat er in Alkmaar met ̩̩n punt verschil verloren werd was dit gisteren ook het verschil tegen Onze Gezellen. Het werd in zeven innings 8-9 voor de bezoekers.

In april worden de avondwedstrijden in Bussum nog niet stilgelegd door de sun delay, maar er blijken nog allerlei andere meteorologische redenen te zijn waarom je een wedstrijd stil kan leggen. Onweer is er daar één van, en dat zorgde er dan ook voor dat de spannende wedstrijd niet  de achtste en negende inning kreeg die die verdiende.

De wedstrijd werd door de eerste slagman meteen ontsierd door een homerun. Onze ACE herpakte zich daarna en wist de schade beperkt te houden tot slechts één punt. In de gelijkmakende slagbeurt was het Montana die na een hit en een wilde worp in scoringspositie kwam en het was Arnold die de stand weer gelijk trok met een nette hit door het midden. Stand 1-1.

In de tweede inning kwamen de Bussumers op voorsprong na een double van De Hof, een hit van De Spijker en een bal tegen de backstop van de Haarlemse werper. Stand 2-1.

Op dat moment had de onweersbui eigenlijk moeten losbreken, maar helaas kwam de donder in de derde inning vooral van de knuppels van OG. Vijf hits en twee keer vier wijd later stond het 2-7.

Na het intermezzo met bliksemflitsen in de lucht en zeilen op het veld duurde het een inning voordat de Reserve Reserves weer wat opleefden. In de vierde inning werd het verschil teruggebracht naar vier punten door een dinger van De Kreis die dead center het veld uit vloog. Stand 3-7.

Een slagbeurt later was het verschil weer vijf toen GymBoy na vier keer vier wijd een hit tegen kreeg. De kenners hadden hier misschien nóg een puntje verwacht, maar die hadden geen rekening gehouden met de gun van Arnold die er nog een honklopertje afkukelde. Stand 3-8.

In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Bussumers weer aardig dichtbij. Montana sloeg een hit, De Kreis ging diep voor een double en de derde hit van de wedstrijd voor De Hof was goed voor twee punten. Zelf liep hij de 6-8 over de plaat toen De Spijker hem met hit binnensloeg.

Een meedogenloos afgestraft foutje in de zesde inning leverde een stand van 6-9 op, en dat bleek nét iets teveel van het goede. In de zevende en tevens laatste inning scoorde Die Softballer en Edgar nadat ze met vier wijd op het honk waren gekomen nog een punt. Elsje was degene die met zijn tweede hit van de wedstrijd het achtste punt binnen sloeg, maar hij was niet lang daarna ook de laatste nul van de wedstrijd na een eenvoudige 6-naar4. Time is up.,.. helaas… ball game. Eindstand 8-9.

Kijk hier voor de box score en de stats.