Alcmaria in thriller langs de Reserve Reserves

Amsterdam, 16 april 2023 – Alkmaar is dichterbij dan Heerhugowaard én dan Enschede. En de wedstrijd begon om 13.00u, dus we waren redelijk snel weer thuis. Daarmee zijn alle positieve dingen over onze derde competitieronde wel zo’n beetje gezegd. Na een spannend pitchersduel werd het een 1-0-walk-off-overwinning voor Alcmaria.

Nou ja, er is misschien nóg wel iets positiefs over de wedstrijd van vandaag te zeggen. De Hof gooide 8 1/3 fantastische innings waarin hij negen keer drie slag gooide en slechts zes hits tegen kreeg. Het Bussumse veld bleef daarbij foutloos.

Aanvallend konden de Gooische mannen alleen geen vuist maken. Er waren wel wat kansjes waarvan de eerste in de tweede inning. Arnold kwam met een hitje op het eerste honk en stal vervolgens het tweede honk. Na een doorgeschoten bal stond hij op drie. De PC sloeg vervolgens nog wel een hit, maar ook die bleef in het binnenveld waardoor Arnold niet kon scoren. Ook de PC stal daarop het tweede honk, maar de line-drives van The Producer en onze ACE die volgenden waren recht op de poppetjes in het binnenveld. Met een eenvoudige 5-naar-3 kwamen de Alkmaarders zonder kleerscheuren de inning uit.

In de vierde inning werd Alcmaria voor het eerst gevaarlijk. Na een infield hit sloeg Ritzo Jansen, onthoud die naam, een double waardoor twee en drie bezet werden, maar de line-drive die volgde was niet hard genoeg om over onze ACE op kort heen te gaan, vang-6.

De volgende kans was weer voor de Reserve Reserves. In de vijfde inning sloeg De Spijker een hit en werd hij verder gebracht door een buntje van Edgar. Op de hit van De Hof kon De Spijker naar drie. De beslissing om Montana daarna opzettelijk vier wijd te geven bleek een goede want de inning werd afgesloten met een rollertje naar het eerste honk.

In de zevende inning konden de Bussumers bijna een puntje stelen. Op een nogal ongelukkige klap van Edgar wilde de kortestop de bal met z’n blote hand oppakken. Er werd nog even gediscussieerd over of je een foute keuze ook met een fout kan bestraffen, maar bij de play daarna was het duidelijker. Edgar had inmiddels het tweede honk gestolen en De Hof bereikte daarna het eerste honk door een foute aangooi van de kortestop. Edgar probeerde temidden van deze consternatie te scoren, maar sneuvelde tussen drie en thuis door een actie 3-naar-2-naar-5.

Daarna was het gedaan met de Bussumse kansen en kwam alleen Alcmaria nog maar door. De eerste slagman in de negende inning sloeg een hit naar het midveld en stal daarna het tweede honk. De Hof herpakte zich met drie slag en de GKL besloot daarna dat het tijd was voor opzettelijk vier wijd. Ritzo Jansen sloeg daarop de genadeklap. De honklopers waren al onderweg naar het volgende honk, dus de klap hard langs de linksveldlijn was voldoende voor de walk-off. Eindstand 1-0.

Kijk hier voor de boxscore en de stats