Reserve Reserves ongeslagen in grijs

Amsterdam, 14 april 2022 – Nadat de wedstrijd twee weken geleden werd afgelast was het even puzzelen, maar gisteren kon dan toch de officieel eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld worden. In een koud Heerhugowaard werden de Herons in zeven innings met 9-19 verslagen.

In het fonkelnieuwe grijze uittenue konden de eerste tekenen van de gouwe ouwe kampioensvorm worden waargenomen. Er was in ieder geval weer één slagbeurt die alle andere slagbeurten overbodig maakte. Verdedigend zijn er nog wat slagen te maken.

Zes slagbeurten was het spannend. De Bussumers wisten in de eerste inning na een dragbunt van Elsje, een gestolen honk, een doorgeschoten bal en een opofferingsslag de eerste voorsprong te pakken. In de tweede inning maakten de Herons na een single, een double en ook een opofferingslag gelijk, maar niet voordat ze met twee en drie bezet, nul man uit en drie wijd kaal een tevergeefse poging hadden gedaan thuis te stelen (…). Stand 1-1.

In de derde Bussumse slagbeurt was het een opofferingsslag van De Hof die ervoor zorgde dat Edgar de 1-2 kon scoren.

In de gelijkmakende derde slagbeurt zorgden een hit en een double weer voor een bezet tweede en derde honk. Deze keer werd er echter geen steelpoging gedaan en dat bleek voor de Heerhugowaarders ook een betere tactiek. Op de hit die volgde kon twee keer gescoord worden en na een gestolen honk, een doorgeschoten bal en een actie 4-naar-3 stond het 4-2 voor de thuisploeg.

Tot zover de play-by-play van deze wedstrijd want zo’n stukkie tikken moet wel leuk blijven. Wat volgde was een enorme inning van de Reserve Reserves waarin 12 keer gescoord werd en er 17 slagmannen naar de plaat werden gestuurd.

Naast de hits van onze ACE (2) en Edgar waren er ook doubles van GymBoy, De Kreis en Elsje. Dat er niet nog meer hits geslagen werden kwam door de drie(!) keer geraakt werper en de twee keer vier wijd die ook bijdroegen aan de feestvreugde. Stand 4-14.

Na die slagbeurt werd GymBoy op de heuvel vervangen door onze ACE en aan slag mocht De Spijker het van hem overnemen. Vervolgens begon het Duitse hitjes te regenen, met een incidentele hijs er tussendoor. Dit resulteerde in nog eens vijf tegenpunten die in de vierde en vijfde inning gescoord werden. Stand 9-14.

Maar het was echt te koud om tot elf uur te blijven blauwbekken op een veld in Heerhugowaard dus stelden de Bussumers er in de zesde en zevende inning weer vijf punten tegenover. Herons kwam er verder niet meer aan te pas. Ball game. Eindstand 9-19.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.