De kop is eraf en we staan nog aan kop

Amsterdam, 6 april 2023 – Vijf dagen later  en tegen een andere tegenstander dan gepland, maar de eerste wedstrijd van de Reserve Reserves, in wat een memorabel seizoen moet worden, zit erop. De kop is eraf, maar het was nog niet mooi. Wel werd Flying Petrels verslagen met 9-7.

We zijn nog maar net begonnen en er is nu al bijna geen touw aan vast te knopen. Aan het eind van het reguliere seizoen zullen er 20 wedstrijden gespeeld zijn, maar er valt absoluut nog niets te zeggen op wat voor dagen er gespeeld gaat worden. De eerste wedstrijd was dus op woensdag, volgende week spelen we op donderdag en het zal vast niet lang duren tot er ook op een maandag en dinsdag gespeeld gaat worden.

Zonder Barf en Die Softballer, maar mét Zoef Zoef in de gelederen hoefde de GKL niet al teveel spelers teleur te stellen. Alleen Gymboy pakte geen slagbeurtjes mee, maar dat kwam omdat hij uitverkoren was om de eerste vijf innings van het seizoen te mogen gooien.

Dat deed hij niet onverdienstelijk, maar toch moest hij de nodige punten incasseren. Aan hem lag het niet, aan het Bussumse veldspel des te meer. De eerste twee onverdiende en vooral onnodige punten kwamen in de tweede inning na een foutje in het binnenveld, dat nog even goed afgestraft werd met een double. Stand 0-2.

Ondanks de vijf keer vier wijd konden de Bussumers daar in de eerste drie innings nog niets tegenover zetten. Een inning later lukte dat wel. Arnold begon met een hitje naar het rechtsveld en De PC volgde met vier wijd. The Producer sloeg de bal vervolgens hard en hoog over de linksvelder heen. De homerun trot die hij instartte was wat veel van het goede want de bal bleef binnen de hekken, maar Arnold en De PC konden op de klap wel gelijk maken. Na schijn en een nuttige 6-naar-3 van Edgar stond er zelfs een voorsprong op het virtuele scorebord. 3-2.

Een slagbeurt later waren de rollen weer omgedraaid want toen met twee man uit en volle honken een niet nader te noemen buitenvelder verzuimde de uit de lucht en in het licht vallende bal te vangen, stond het weer 3-5.

De zesde inning leek vervolgens weer op een inning uit de hoogtij dagen. Verdedigend drie relatief snelle nullen en aanvallend een rondje waarbij iedereen aan slag kwam.

Omdat het voor Papa Dammers ook de eerste wedstrijd was en het scoreblok anders zo’n rommeltje wordt bleef het ook bij die negen slagmensen.

Na twee snelle nullen zag het er overigens niet naar uit, maar Edgar was niet van plan zich al bij die achterstand neer te leggen. Vervolgens legde hij de bal wel netjes neer voor zijn eerste (van velen) stootslaghonkslag van het seizoen.

Na een gestolen honk van Edgar, vier wijd van Elsje en een doorgeschoten bal sloeg De Hof beide mannen over de thuisplaat voor de gelijkmaker. 

De Kreis forceerde daarna een foutje in het binnenveld en met de vier wijd van Montana waren de honken weer volgelopen. Op de klap van Arnold werd vervolgens geen nul gemaakt, maar kon er wel gescoord worden. De inning werd afgetopt door schijn dat ook nog een puntje opleverde. Stand 7-5.

Maar nog was het niet gedaan met de Purmerendse ambities. Op het gooien van onze ACE die in de zesde inning Gymboy had vervangen wisten ze na twee hits, een opzettelijk vier wijd en een vooral figuurlijk pijnlijk geraakt werper gelijk te maken. Stand 7-7.

Inmiddels was het begonnen met vriezen en was het bijna half elf. Tijd dus nog voor één goed uitgevoerde aanval. De Hof nam er eentje voor het team waarna hij op de hit van De Kreis kon doorstomen naar drie. De voorsprong werd vervolgens op een presenteerblaadje tegen de backstop gegooid en Arnold deed er met een hit door het in spelende binnenveld een strik omheen. Stand 9-7.

Dat Zoef Zoef een infield hit aan z’n neus voorbij zag gaan was jammer, maar aan de andere kant had ie wel langzaam genoeg gelopen om het half elf te laten worden. Ball game!

Kijk hier voor de box score en de stats.