Degradatiehonkbal, omdat het even niet anders is

Amsterdam, 4 juni 2023 – Het duurde even voordat de Reserve Reserves aan het idee gewend waren, maar na vandaag hebben de heren het degradatiehonkbal volledig omarmd. Op een heerlijke zonovergoten zomerse honkbaldag in Purmerend kregen de eren een oorwassing van jewelste. De wedstrijd tegen Flying Petrels werd na acht innings vroegtijdig beëindigd door een mercy-rule-walk-off. Het werd 14-4 in acht innings.

De meegereisde huisfotograaf was er vandaag gelukkig op tijd bij zodat hij in de eerste inning nog nét op tijd drie volle honken op de gevoelige plaat kon vastleggen. Dit heugelijke feit was al nar vier (!) ballen bereikt, maar helaas wisten de Bussumers zich geen raad met de ballen die daarna gegooid werden waardoor hun eerste slagbeurt puntloos bleef. Kleine spoiler alert: er was sowieso maar één Bussumse slagbeurt waarin er gescoord werd.

De Hof mocht vandaag weer ‘ns beginnen van de altijd goed geluimde GKL. Zijn eerste bal van de wedstrijd belandde op de rug van de eerste slagman. De Hof herstelde zich daarna goed, maar omdat het opgelegde dubbelspel toch niet gedraaid werd bleef ie zitten met een honkloper op het eerste honk. De double die volgde was goed voor het begin van het einde voor de Reserve Reserves. Op de klap werd gescoord. Het was zo’n wedstrijd, zo’n wedstrijd die we dit seizoen wel vaker spelen, alleen maar lijkt soms wel…

De volgende drie innings brachten de Bussumers aanvallend ook niet wat nodig was, maar wel wat er inmiddels van ze verwacht wordt. Ondertussen wisten de Purmerenders, vooral met twee man uit, goed door te komen met hits op het juiste moment. Na vier innings was de stand dan ook al opgelopen tot 6-0.

In de vijfde inning werd er dan eindelijk wat teruggedaan. Elsje begon met z’n tweede double van de wedstrijd. Montana volgde met iets dat leek op een hit, en op de hit van Arnold kon Elsje vervolgens het eerste Bussumse punt scoren. De gekkigheid begon daarna pas echt toen De Kreis de bal voor drie punten met een moonshot over het linksveldhek joeg. Stand 6-4.

En omdat er na de wedstrijd onderling toch al teveel nare woorden aan vuil zijn gemaakt, en het daar allemaal niet beter van werd, is het beter dat ook dit stukje snel naar een scheldwoordloos einde toewerkt. Lang verhaal kort: Flying Petrels scoorde in de drie innings die volgde nog acht punten en de Reserve Reserves nul. Fun fact: iedereen heeft gespeeld en de wedstrijd was nét te vroeg afgelopen om ook de GKL nog aan slag te zien staan.

Kijk hier voor de box score en de stats.