Reserve Reserves weten weer wat winnen is

Amsterdam 24 juni 2023 – Begin deze maand was de conclusie dat het even niet anders kon, maar de conclusie van deze week is dat degradatiehonkbal zelfs best leuk kan zijn.  De Reserve Reserves troffen woensdag en vrijdag dan ook twee tegenstanders op, of onder maat, het is maar hoe je het bekijkt. Beide tegenstanders, Herons én Alcmaria werden in ieder geval verslagen én staan nu onder de Bussumers die zelf opgeklommen zijn naar de achtste plek.

Op woensdag kwamen de tot dan nog punt(kans?)loze Herons naar de Rob Hoffmann Vallei. Het werd geen fraaie wedstrijd, maar de eerste signalen van een Bussumse wederopstanding werden zichtbaar. De Hof moest in de eerste inning weliswaar een punt toestaan, maar die werd in de gelijkmakende slagbeurt al weggepoetst door een goed getimede hit van The Producer die daarmee De Spijker en Arnold over de plaat sloeg. Die stand van 2-1 bleef tot en met de derde inning staan waarna de Bussumers in de vierde inning hun score verdrievoudigde. Door een paar foutjes lukte het de Heerhugowaarders niet uit de inning te komen en met drie honken bezet beukte Montana de bal hard en hoog het rechtsveld in. Zijn double veegde de honken schoon en toen Arnold met een droge hit Montana ook nog binnen sloeg stond het 6-2.

In de zesde inning liep de stand zelfs op naar 7-2 toen Edgar de bal diep de nacht in sloeg, over de linksvelder, maar nog net niet over het hek, en Elsje hem met een hit daarna binnen sloeg.

Met nóg een wedstrijd in het verschiet koos de GKL ervoor om Defqon Montana het werpen van De Hof over te laten nemen. Een beetje onwennig begon hij met twee keer vier wijd, en zal je net zien, die mannen scoorden ook meteen.  Overigens niet omdat Montana werd weggeslagen, maar omdat zijn veld ‘m eventjes in de steek liet. Dat koste in de achtste inning overigens ook nog een punt, maar toen de Reserve Reserves met nog zeven minuten te gaan (voor half elf) hun achtste slagbeurt mochten beginnen was wel duidelijk dat de voorsprong van 7-4 niet meer in gevaar zou komen. Voor de vorm en voor de statistieken werd er na half elf nog even doorgespeeld waardoor Barf met een striemende 2-RBI-double een mooi uitroepteken achter de wedstrijd kon zetten. Eindstand 9-4.

Kijk hier voor de box score en de stats.

Gisterenavond kregen de Reserve Reserves hulp van backstop Zoef Zoef Blok Blok. Het was alweer even geleden dat hij mee deed en het is in die tussenliggende weken een heel andere speler geworden.  Arnold en The Producer kunnen in ieder geval trots zijn op hun vervanging want hij is de eerste keeper dit jaar die de nul weet te houden. Alcmaria werd namelijk met 5-0 verslagen.

Zo zie je maar weer dat met een beetje hulp onze ACE ook goed uit de verf kan komen. In zes solide innings gooide hij maar liefst zeven keer drie slag, twee keer vier wijd en hoefde hij maar vier honkslagen te incasseren. De PC maakte daarbij één fout, maar wist dat weer enigszins te compenseren door een play die je niet meer verwacht van een speler op leeftijd. 

Ondertussen hadden de Bussumers een vliegende start gehad. Elsje begon met een double en op de double van De Kreis kon hij het eerste punt scoren. Na schijn schoof hij door naar drie waarna de linedrive van Lumberjack naar de linksvelder op de een of andere manier goed was voor een opofferingsslag en een tussenstand van 2-0.

In de vijfde inning kwam daar nog een putje bij. Barf opende de inning met een hit en stal daarna voor de tweede keer in de wedstrijd het tweede honk. De double van De Spijker leverde de 3-0 op.

Het leek daarna een snelle zesde inning te worden, maar met twee uit kregen respectievelijk De PC, Barf en Edgar vier wijd. Logisch want slagmannen 7, 8 en 9 zijn traditioneel de gevaarlijkste… Elsje strafte het in ieder geval snoeihard af en op zijn hit konden De PC en Barf scoren. Stand 5-0.

In de zevende inning nam GymBoy het op de heuvel over van onze ACE. Hij kreeg meteen een double tegen, maar wist door een eenvoudige 6-naar-3 en twee strike-outs eenvoudig uit de inning te komen. Ook in de achtste en negende inning begon Alcmaria met een hit, maar daarna vielen er in beide innings drie snelle nullen. Ballgame! Twee overwinningen op rij, en deze laatste was niet eens een hele lelijke.

Kijk hier voor de box score en de stats