Reserve Reserves komen tekort tegen Onze Gezellen

Amsterdam, 2 juli 2023 РNa twee overwinningen op de wat mindere goden wachtte vandaag een ̩chte test voor de Reserve Reserves. Net als in april was het verschil vandaag tegen Onze Gezellen ̩̩n punt, en helaas wederom in het voordeel van de Haarlemmers. Het werd in een spannende wedstrijd 6-5.

In april wisten de Bussumers nog niet dat ze zo’n beroerd seizoen zouden draaien, maar inmiddels is het wel duidelijk dat er meer naar onder dan naar boven gekeken moet worden. Onze Gezellen daarentegen draaien mee in de top van de competitie. Toch lieten de Bussumers zich niet gek maken toen er in de eerste inning al een 3-0 achterstand op het scorebord stond. De Hof herpakte zich netjes en aanvallend waren er ook kansen. In de tweede inning leek er al wat aan de achterstand gedaan te worden, maar ondanks dat de eerste twee slagmannen gratis en voor niks, en met één blauwe plek, naar het eerste honk mochten werd er niet gescoord. In de inning daarna gebeurde dat alsnog. De Spijker en Arnold sloegen hits en Montana sloeg een double waar het eerste Bussumse punt op gescoord kon worden. Op de hit van De Kreis kon ook Arnold nog scoren. 3-2.

Een paar innings later werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Arnold begon de vijfde slagbeurt met een double en Montana volgde met een hit. Op de klap van De Kreis werd een foutje gemaakt waardoor Arnold het gelijkmakende punt kon scoren. Montana schoof op de hit van Lumberjack door naar het derde honk waarna De PC de bal ver genoeg het rechtsveld in sloeg voor een opofferingsslag. Stand 3-4.

Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want in de gelijkmakende vijfde inning werd GymBoy diep genomen door de eerste honkman van OG. Stand 4-4.

In de zevende inning was de Bussumse voorsprong weer terug nadat Montana wéér een hit had geslagen en na een serie van doorgeschoten ballen en een wilde worp zomaar naar thuis kon lopen. Stand 4-5.

En toen was het op. Bij de Bussumers in ieder geval. In de achtste inning leverde een geraakt werper met volle honken het gelijkmakende punt op, en in de negende inning werd een double na vier wijd en een foutje fataal. Walk-off-win voor Onze Gezellen. Eindstand 6-5.

Volgende week vrijdag gaan de Bussumers revanche proberen te nemen tegen Boekaniers.

Kijk hier voor de box score en de stats.