Zelfs het jeu des boules werd verloren

Amsterdam, 8 juli 2023 – Het werd niet de afstraffing zoals eerder in het seizoen en de wanvertoning van toen werd ook niet geëvenaard door de Bussumers, maar er werd wel weer vrij kansloos verloren. Boekaniers kwam, zag en overwon. Het werd 3-10 voor de Amsterdammers. Wat de exacte uitslag van het jeu des boules tijdens de sun delay was is niet in de app terug te vinden, maar ook die winst was voor de Amsterdammers.

GymBoy leek na een lead-off-hit en twee snelle nullen zonder kleerscheuren door de eerste slagbeurt heen te komen, maar een double van de clean-up-hitter zorgde alsnog voor een 0-1 achterstand. In de gelijkmakende slagbeurt toonde de Bussumers wat van de veerkracht die zo enorm gemist wordt dit seizoen. De Spijker opende met een hit en hij kon scoren op de double die Montana over de midvelder heen jankte. The Producer topte de inning af met een line-drive-hit naar het linksveld waarop Montana de 2-1 kon scoren.

Daarmee leek het potje stuivertje wisselen begonnen te zijn want een slagbeurt later zorgde drie opeenvolgende hits en een nuttige 4-naar-3 voor een 2-3 voorsprong voor de Amsterdammers. Helaas bleken de Reserve Reserves geen stuivers of ander wisselgeld te hebben waardoor de voorsprong vanaf dat moment bij Boekaniers bleef. 

In de gelijkmakende vierde slagbeurt was er nog een kleine Bussumse stuiptrekking. De PC sloeg de bal voor een double het rechtsveld in waarna hij op een foutje in het Amsterdamse binnenveld alsnog het derde punt kon binnenlopen. Ondertussen had Boekaniers in de derde inning één punt en in de vierde inning drie punten gescoord waardoor de stand 3-7 was.

Ondertussen had Barf het werpen van GymBoy overgenomen. Dat deed hij bijzonder verdienstelijk, al waren er af en toe tekenen van fysiek ongemak waardoor z’n (bij)naam bijna weer actueel werd. Steenkapot moest hij zich na de achtste inning ook nog enorm haasten om op tijd, voordat het half elf werd, op de heuvel te verschijnen. Dat lukte, na de negende Amsterdamse slagbeurt stond het wel al 3-10, maar er was nog een strohalm, we mochten nog een keer slaan…

De strohalm knakte echter snel. De eindstand bleek al bereikt.

Kijk hier voor de box score en de stats.