Goede herstart voor de Reserve Reserves

Amsterdam 27 augustus 2023 РHet eerste deel van het seizoen was het allemaal niet best en aangezien er voor de zomerstop 80% van de wedstrijden gespeeld werd kunnen we wel concluderen dat dit ̩cht het Slechtste.Seizoen.Ooit. is geworden.

Maar zoals de Yankeesfans dit jaar ook hebben gemerkt, het kan altijd nóg slechter. Gelukkig nu even niet voor de Reserve Reserves, want in een degelijke wedstrijd werd afgelopen vrijdagavond in de Rob Hoffmann Vallei met 7-3 van Thamen gewonnen.

Ster van de avond werd De Hof die als lead-off niet alleen twee uit drie ging, maar ook de win voor z’n rekening nam. Op het veld in De Kwakel werd de Bussumse pitching voor de zomerstop bijna een nekblessure geslagen, maar afgelopen vrijdag had De Hof de slagploeg van Thamen volledig onder controle.  In zes innings gooide hij maar liefst elf keer drie slag en de punten die hij tegen kreeg werden veroorzaakt door het veld dat hem even in de steek liet. 

Aanvallend was het verschil toen al gemaakt. In de tweede inning leverde de hits van Lumberjack en De Kreis nog geen punten op, maar een inning later zorgde hits van De Hof, De Spijker en Montana het eerste punt op. Arnold verdubbelde daarna de voorsprong door een opofferingsslag te slaan. Stand 2-0.

Een inning later leverde een hit van De PC en De Hof, gevolgd door vrije lopen voor Elsje en De Spijker nog een puntje op. Stand 3-0.

De Bussumers hadden duidelijk de ellende van voor de zomerstop van zich afgeschud want ook in de volgde inning was het raak. Door hits van De Kreis, Lumberjack, onze ACE en Elsje werd de voorsprong weer verdubbeld. Stand 6-0.

In de zevende inning werden twee veldfoutjes door Thamen omgezet in drie punten, maar er werd na wat gerommel in het Kwakels veld ook een puntje teruggepakt. Stand 7-3.

En toen ging de wedstrijd op slot. De eervolle vermelding daarvoor is voor Barf die de moeilijke taak had De Hof af te lossen, maar drie bijna vlekkeloze innings afleverde waardoor Thamen op drie punten gehouden werd. In de twee resterende Bussumse slagbeurten werd ook niet meer gescoord. Eindstand 7-3.

Kijk hier voor de box score en de stats.