Reserve Reserves weer als vanouds

Amsterdam, 3 september 2023 – Het is jammer dat er zo verdomd weinig wedstrijden na de zomerstop gespeeld worden want de Reserve Reserves zijn na de stop een heel ander team dan voor de stop. Met sterke pitching, een foutloos veld en maar liefst eenentwintig hits werd vandaag Vennep Flyers verslagen. In een zonovergoten Nieuw Vennep werd het 2-10.

Net als vorige week kreeg De Hof de start van de GKL. Vorige week schitterde de GKL zelf nog door afwezigheid, en was die beslissing op afstand door hem genomen, maar het pakte zo goed uit dat ie deze week besloot er zelf ook maar weer bij te zijn. De GGL, officieel nog functieloos, was deze week dan ook in geen velden of wegen meer te bekennen. Anyway, De Hof startte vandaag ook weer ijzersterk. Hij kreeg ook direct een zetje in de rug van de aanval van de Bussumers.

De Spijker opende de wedstrijd met een tripple. Deze leek even verkwanseld te worden, maar op de 6-naar-3 van Montana kon toch het eerste punt gescoord kon worden.

In de tweede inning begonnen De PC en onze ACE met hits en op een screaming double van Edgar kon De PC het tweede punt binnenlopen. Onze ACE schoof op naar het derde honk en De Spijker leverde vervolgens een nette opofferingsslag af. Stand 0-3. 

En nog was het niet gedaan want ook in de volgende Bussumse slagbeurt werd de voorsprong verder uitgebouwd. Montana opende met een tripple en wederom leken de Nieuw Vennepers na twee snelle nullen zonder nog meer kleerscheuren uit de inning te komen. De PC kreeg vervolgens vier wijd en onze ACE sloeg een hit door het midden waar het vierde punt op gescoord kon worden. Op de hit van Barf die volgde kwam ook De PC over de thuisplaat. Stand 0-5.

Ook in de vierde inning maakte de Reserve Reserves schade (vrij uit het Engels, to do damage). Het was weer De Spijker die de inning opende met een hit. The Producer produceerde op pure snelheid een infieldhit eroverheen. Montana bleef net aan uit een dubbelspel, maar bracht met zijn klap naar de kortestop wel De Spijker naar drie. Arnold sloeg daarna een hit waarop De Spijker kon scoren en Arnold naar drie kon. De Kreis had verder z’n dag niet, maar zijn 5-naar-3 was wel goed voor een ribbie omdat Montana kon scoren. Stand 0-7

En pas toen deden de Vennep Flyers wat terug. Na twee hits, vier wijd en een double hadden ze twee punten gescoord, maar De Hof maakte daarna zelf een eind aan hun feestje door eerst een popfly te vangen (de PC durfde niet meer te overcallen) en een strike-out te gooien. Stand 2-7. Dat waren overigens ook meteen de laatste aanvallende wapenfeiten van de Flyers. In de vijfde inning schakelde De Hof drie man achter elkaar uit en daarna schitterde GymBoy met drie bijna vlekkeloze innings. Hij gooide in elke inning één keer drie slag en alleen in de zesde inning moest hij honklopers toestaan door één keer vier wijd en één honkslag. De uitsmijter van de dag was Lumberjack die de laatste inning voor z’n rekening nam. Dat hij nog twee hits tegen kreeg betekende niet veel want hij had de eerste twee slagmensen van de inning al geneutraliseerd.

Ondertussen hadden de Bussumers in hun laatste slagbeurt het gaspedaal weer gevonden. Door vijf hits op rij, een double van De PC gevolgd door singles van onze ACE, Barf, Edgar en De Spijker werd er twee keer gescoord en op de velderskeus die Lumberjack forceerde werd het tiende punt gescoord. De stand van 2-10 na de eerste helft van de negende inning bleek dus ook de eindstand te zijn.

Kijk hier voor de box score en de stats.