Reserve Reserves kunnen weer lachen

Amsterdam, 10 september 2023 – Het was weer een ouderwets zomers Reserve Reserves-honkbalavondje. Afgelopen vrijdag kwam de nummer twee uit de competitie naar Bussum om de punten op te halen. Ze moesten met lege handen terug naar Bergen want de Bears werden verslagen met 8-4.

De GKL nam afscheid van het thuispubliek met een ware circusopstelling. Wie laat nu een ACE starten? Een bejaarde catcher met slechte knieën negen innings in de bloedhitte achter de plaat, en dat terwijl De PC gewoon beschikbaar  was?! (♫ ♪ Put me in coach, ♫ I’m ready♪ to play…♫). Vanaf de vierde inning stond de flagrante coachfout ook op het virtuele scorebord (3-4), maar omdat er meer op het spel stond dan alleen een punt maken bij de GKL ging het gas er in de achtste inning toch nog even op.

De wedstrijd begon dus met onze ACE op de heuvel en dat ging de eerste twee innings best goed. Hij kreeg weliswaar drie hits tegen maar door scherp manoeuvreren in en om de slagzone werd het gevaar buitengehouden . Ook de Bussumse aanval wist in deze innings drie hits te verzamelen, maar eveneens zonder resultaat.

Onze ACE begon in de derde inning goed door drie slag te gooien op de tweede slagman van de slagvolgorde van de Bears. Dat deze slagman weer in de on deck circle stond toen de laatste nul viel was een minder goed teken. Na een vangfout op een hard geslagen bal naar het buitenveld volgden drie doubles op rij waardoor er drie keer gescoord kon worden. De hit die volgde was minder hard en ver, maar wel goed voor een RBI en een stand van 0-4.

In de gelijkmakende slagbeurt knabbelde de Reserve Reserves een puntje van de achterstand af na vier wijd voor Elsje, een hit voor De Spijker en een hit met een ribbie voor Montana (maar niemand noemt ‘m zo). In de vierde Bussumse slagbeurt had het gaatje helemaal gedicht kunnen worden, maar ja… De Hof ging wel gewoon 3-uit-5 met twee ribbies en had een erg moeilijke bal die hij wel/niet van de grond pakte.

Edgar startte de rally door de knuppel in z’n nek te houden waarna The Producer z’n eerste en enige hit produceerde. Voor de kenners en liefhebbers: De advanced stats wijzen uit dat het expected batting average van The Producer deze wedstrijd .800 was en zijn expected slugging average zelfs 1.200.  Ondanks al die pech wist hij na een prachtige drag-bunt van Elsje en vier wijd van De Spijker toch nog een puntje te scoren. Op de vrije loop van De Spijker had Edgar het tweede Bussumse punt al gratis mogen binnenlopen. Stand 3-4.

En daarna bleef het lang stil. Onze ACE pakte nog één inninkje mee waarna GymBoy, de topreliever van het heden én de toekomst het van hem overnam. En hoe. Een radeloze en kansloze Bergense slagploeg met vier scoreloze innings als gevolg. 

Ondertussen bleven de Gooische knuppels ook stil en duurde het tot de achtste inning dat Jobu de Reserve Reserves weer goed gezind was. Alle negen slagmensen kwamen aan slag. Elsje begon met wat een easy groud-out leek, maar pakken is één, gooien is weer iets heel anders… Hij strafte het foutje meteen af door het tweede honk te stelen en op een hit van De Spijker schoof hij op naar drie. Op de hit van De Hof wist hij te scoren en gelijk te maken.

Met twee honken bezet roken de Bussumers berenbloed en De Kreis haalde dan ook ongenadig hard uit. Op zijn double kon zelfs De Hof scoren. Barf ging daar met een triple nog even overheen en toen Edgar zelfs een double afleverde was het duidelijk. Deze wedstrijd was in de pocket. Eindstand 8-4, de streak staat op 3.

Volgende week zaterdag wordt alweer de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Tot ziens in het pittoreske Assendelft!

Kijk hier voor de boxscore en de stats