Reserve Reserves sluiten rampseizoen af in stijl

Amsterdam, 23 september 2023 РMisschien dat er aan het begin van het seizoen nog wat goeds tussen zat, maar wat verderop in het seizoen was het allemaal behoorlijk ruk. Met als uitzondering de eerste drie wedstrijden na de zomerstop die w̩l het aangluren waard waren. Die overwinningen waren nodig ook, om niet te degraderen en met pek en veren de Rob Hoffmann Vallei uitgedragen te worden. Dat bleef de Bussumers bespaard, een nederlaag tegen Cromtigers in de laatste wedstrijd van het seizoen niet. Het werd in Assendelft 7-3.

Vol goede moed en zelfvertrouwen gingen de Bussumers van start en de eerste drie innings was er ook geen vuiltje aan de lucht. De Hof schakelde de eerste acht slagmensen stuk voor stuk uit waarna een infieldhit zijn perfect game in wording opbrak. Aanvallend hadden de Bussumers aan het begin van de wedstrijd iets meer kansen, maar de twee hits van Elsje en de hit van Lumberjack waren niet genoeg om iets aan de brilstand te doen.

Cromtigers wist dan ook in de vierde inning de gelijke stand te doorbreken. En hoe. Drie hits op rij, vier wijd en nog een hit leverde vier punten op. Stand 4-0.

Montana trapte de zesde inning af met een hit en leidde daarmee de eerste Bussumse punten in. Na een gestolen honk was de double van Arnold goed voor het eerste punt. Een opofferingsslag van The Producer was goed voor de halvering van de achterstand: 4-2. Een inning later kon De Spijker op een wilde worp scoren vanaf drie en de achterstand terugbrengen tot één punt. Stand 4-3.

In de gelijkmakende slagbeurt werd De Hof vervangen door GymBoy die na een hit, een opofferingsstootslag en weer een hit warm onthaald werd. Stand 5-3.

Aanvallend kwamen de Bussumers er daarna niet meer aan te pas en verdedigend eigenlijk ook niet meer. Cromtigers scoorde nog twee keer in de achtste inning waardoor het seizoen in mineur werd afgesloten met een einduitslag van 7-3.

Kijk hier voor de box score en de stats.