GKL bedankt, welkom GGL!

Amsterdam, 23 september – Volgens een stuk op deze site (link in dit stukkie) kon de GGL in 2007 de druk niet aan waarna hij het coachstokje van de Reserve Reserves overgaf aan de GKL. We zijn inmiddels 16 jaar verder en de rollen zijn omgedraaid. De GKL neemt afscheid en de GGL neemt het stokje weer van hem over.

Voor zover we nu weten is de GKL niet gevraagd als opvolger van Danny Rombley dus de situatie is niet helemaal vergelijkbaar, maar zeker is wel dat de druk van het degradatiehonkbal de GKL teveel is geworden. De GKL houdt er dus wéér mee op.

Door de jaren heen is het team geleidelijk veranderd. Spelers die stopten werden vervangen door nieuwe, jongere spelers, en op een enkele aderlating na was dat niet eens zo slecht voor de kwaliteit van het team. 

Een van de laatste aanwinsten van het team was alleen niet een jonge speler, maar een kale oude coach.  Niet zomaar een coach want hij is waarschijnlijk de coach met de meest gegooide strike-outs tijdens batting practice ooit! 

De GKL was na het vertrek van de GBL de redding van de Reserve Reserves. Het wegvallen van een topwerper, een topcatcher, een topslagman, het kan allemaal worden opgevangen. Is het niet één speler die het gaatje kan vullen dan worden de taken verdeeld en komen we er wel weer uit, maar de rol van coach bij de Reserve Reserves is anders. In het team is er echt niemand te vinden die die rol op zich wil nemen en er zijn maar weinig mensen van buiten die de diva’s uit Bussum wil leiden. Maar daar was dus de GKL, de redder van het moment. Ik heb werkelijk waar geen idee waar we nu waren geweest als hij niet was ingestapt. Ik, De PC, wil dan ook op persoonlijke titel de GKL heel graag bedanken voor de afgelopen jaren! Verder gaan we er niet al teveel woorden aan vuil maken. Hij gaat namelijk vast nog een keer terugkomen en er zijn al zoveel stukjes geschreven over zijn afscheiden (afscheiding?).

De koning is dood, lang leve de koning! Want tegelijkertijd met het afscheid van de GKL konden we gelukkig bekend maken dat na een paar jaar afwezigheid de GGL terugkomt op het Reserve Reserves-nest! Het waren zware onderhandelingen, maar aan alle eisen kon worden voldaan. Alle spelers blijven, en we hebben er vertrouwen in dat voordat seizoen 2024 begint er voldoende funding is gevonden voor de 50 kikkertjes, 2 gevulde koeken en de tosti die toegezegd zijn aan de GGL

Welkom GGL! En bedankt GKL!

Memory lane:

GKL’s afscheid in stijl

 

De laatste wedstrijd

Einde van een tijdperk

Berrevoets kan druk niet aan geeft stokje aan GKL

De GGL won dit seizoen al de beer voor zijn succesvolle invalbeurt: