Reserve Reserves laten Caribe Kansloos

Amsterdam, 21 april 2024 – Vandaag gingen de heren uit Bussum op road trip naar Groningen. Het was droog (genoeg), en de Noorderlingen moeten de helft van de tijd dit soort afstanden reizen. We mochten dus niet klagen, maar het was voor de terugreis wel belangrijk dat er gewonnen werd. Dat gebeurde ook, dik, en dat het in minder dan twee uur gebeurde was de bonus van de dag. Het werd tegen Caribe 0-14.

De eerste inning begon eh… ‘bijzonder’. De eerste zeven Bussumse slagmannen kregen gezamenlijk drie slagballen, twee keer geraakt werper en vijf keer vier wijd. Met een stand van 0-4 en een nieuwe werper werd met een fraai dubbelspel over thuis door de Groningers erger voorkomen.

De Hof was door de GGL aangewezen om de slagploeg van Caribe in bedwang te houden. Ondanks een enkele verdwaalde hit kwam hij niet in de problemen. In vijf innings gooide hij vier keer drie slag, twee keer vier wijd en kreeg hij vijf honkslagen tegen. Het veld was in die vijf innings foutloos.

Ondertussen hadden de Bussumers ook de knuppels opgewarmd.  In de tweede inning werden hits van Elsje en De Kreis door Arnold en Montana verzilverd met respectievelijk een langzame 6-naar-3 en een diepe opofferingsslag naar het midveld. Goed voor de 0-6.

Ook in de derde inning bleven de Bussumers scoren. De PC sloeg een hit naar het midveld en bij de twee pogingen van de Groningers om een dubbelspel te maken die hierna volgde belandde de bal in het rechtsveld waardoor De PC kon scoren. Op de hit van De Spijker konden ook GymBoy en Elsje scoren en Arnold maakte de inning compleet door met zijn hit ook De Kreis binnen te slaan. Stand 0-10.

Om er zeker van te zijn dat we vroeg naar huis konden ging in de vierde inning het gas er ook nog even op. De Hof kreeg vier wijd De PC de bal op z’n lijer. Na een hit van onze ACE kon De Hof op een rollertje van Gymboy het elfde punt scoren. Op de diepe opofferingsslag van Elsje kon De PC de 0-12 binnen lopen.

Na vijf innings werd De Hof vervangen door rechtsvelder GymBoy die bewees dat ingooien zwaar overschat wordt. Hij gooide de wedstrijd eenvoudig uit met de cijfers één keer drie slag, één keer vier wijd en één honkslag tegen. Ook in deze twee laatste innings bleef het veld foutloos.

Maar aanvallend zat er ook nog wat in de tank. In de zevende Bussumse slagbeurt werd nog gescoord op hits van Arnold en De Hof waardoor de eindstand op 0-14 vastgepind kon worden. 

Kijk hier voor de box score en de stats.