Reserve Reserves grijpen de koppositie

Amsterdam, 28 april 2024 – Afgelopen vrijdag kwamen de mannen uit De Kwakel op bezoek in Bussum. Het werd geen mooie wedstrijd, er werd niet gewonnen, maar er werd ook niet verloren. Na iets minder dan drie uur honkbal en een paar minuten bakkeleien was het half elf en 12-12.

Vrijdagavond hadden een hoop Bussumers nog een nare nasmaak overgehouden aan het gelijkspel, en ook Thamen had op meer gehoopt, maar vandaag bleek dit gelijkspel voldoende voor de Reserve Reserves om de koppositie te pakken in poule B van de 2e klasse.

Met TBD op de heuvel leek er de eerste twee innings weinig aan de hand, al werd in de eerste inning al wel duidelijk dat er verdedigend, in het veld, nog veel te halen valt dit seizoen.  Met een 0-1 achterstand en met al vijf keer drieslag gegooid mocht TBD aanvallend ook een duit in het zakje doen. En dat deed ie. Hij joeg een bal hard over de midvelder, maar bij het eerste honk sloeg het noodlot toe. Waarom TBD zonder werkzame hamstring toch nog twee probeerde te bereiken was voor iedereen een raadsel.

In de derde inning was het de beurt aan GymBoy. Zijn snelle 1-2-3-inning zorgde voor wat vertrouwen bij de Bussumers en vol goede moed begonnen ze aan hun gelijkmakende slagbeurt. De PC kwam door een foutje op het eerste honk en omdat de foute aangooi in de dug-out belandde mocht hij ook door naar twee. Op de dubbel van Elsje scoorde hij het gelijkmakende punt en Elsje kon daarna zelf scoren op de hit van Montana. Stand 2-1.

In de eerste helft van de vijfde inning waren drie dubbels, een single en een foutje iets teveel van het goede. Thamen wist vier keer te scoren waardoor de stand 2-5 werd. In de gelijkmakende slagbeurt bracht De Spijker de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Met The Producer op het eerste honk joeg De Spijker de bal over het hek in het linksveld. Stand 4-5.

Een inning later gingen de Bussumers er zelfs weer overheen. Nadat De Hof het gelijkmakende punt had binnen gelopen op een wilde worp was het Arnold die met een double twee extra punten binnen sloeg. Stand 7-5.

De Bussumers konden één inning genieten van de voorsprong, maar in de zevende slagbeurt waren een foutje, twee keer vier wijd en vier hits goed voor vier punten en een nieuwe achterstand. Een inning later werd er door Thamen nog een puntje bij gescoord waardoor het 7-10 werd.

Maar Arnold was hot, en toen hij met drie honken bezet de kans kreeg om gelijk te maken deed hij dat. Zijn bases clearing double down the line was goed voor een gelijke stand. De voorsprong kwam daarna toen De Kreis de bal over de midvelder heen sloeg en Montana er met een hit een strik omheen deed. Stand 12-10.

Maar Thamen gaf het niet op en bleef de bal hard raken. Toen het stof was nedergedaald was het 12-12 en toen de discussie over de al-dan-niet-tie-break ook gedaan was was het half elf. Ball game.

Kijk hier naar de box score en de stats.

En kijk hieronder naar de dinger van De Spijker