Houterige overwinning Reserve Reserves

Amsterdam, 5 mei 2024 – Het veld lag er nog niet echt goed bij toen de heren uit Bussum in Houten aankwamen, maar door druk sponsen, vers droog gravel, een stevig windje en een waterig zonnetje kon er prima gespeeld worden. Het duurde even voordat de Reserve Reserves op stoom kwamen, maar die negende inning bestaat niet voor niets natuurlijk. Het werd 5-11 voor de Bussumers.

Met onze ACE op de heuvel hadden de Dragons tot de vierde inning weinig in te brengen. De Bussumers begonnen al in de derde inning met een eerste succesvolle offensief. De PC opende de inning met een double tussen mid- en rechtsveld. The Producer en Elsje kregen vervolgens vier wijd en met drie honken bezet sloeg Arnold het eerste punt binnen. Elsje sneuvelde daarbij wel op twee. Op de klap van De Spijker wist ook The Producer te scoren, maar Arnold werd wel de tweede nul op twee. De Spijker stal vervolgens het  tweede honk en kon door naar drie op een wilde worp. Montana deed er een strik om en zijn hit was goed voor de 0-3.

Een foutje in het Bussumse veld gevolgd door twee Houtense hits zorgde in de vierde inning voor het eerste tegenpuntje. Aanvallend bleven de Reserve Reserves stil en in de zesde inning kwamen de Dragons tot op één punt na een geraakt werper en een double. Stand 2-3.

GymBoy nam het daarna van onze ACE over en dankzij vier wijd, een stootslag en een hitje wisten de gastheren gelijk te komen. Stand 3-3.

In de achtste inning moest GymBoy plaatsmaken voor De Hof toen de GGL na twee keer vier wijd genoeg gezien had. De Hof wist daarna zijn eigen straatje schoon te houden, maar hij moest wel toestaan dat de twee vrijelopers konden scoren. Stand 5-3.

Maar toen moest de knotsgekke Reserve Reserves-inning nog komen. Dat GymBoy het laatste punt van de wedstrijd zou scoren had hij vast niet gedacht nadat hij de inning begon met een strike out. The Producer produceerde een hit naar het midveld en hield de hoop levende. Elsje deed dan ook doordat hij vier wijd kreeg, maar de hoop werd dun toen Arnold de bal net niet langs de derdehonkman kreeg. Dat leverde de tweede nul op, maar een bezet tweede én derde honk.

De Spijker sloeg met zijn hit naar het midveld het vierde en het gelijkmakende punt binnen. En toen bleek het voor de Dragons moeilijk om uit de inning te gooien. De startende werper werd (al) na 161 pitches vervangen en zijn opvolger moest meteen een hit van De Kreis incasseren. Montana kreeg vier wijd en met drie honken bezet sloeg De Hof een hit en de twee volgende Bussumse punten binnen. Wie staat op Drie sloeg een triple en daarmee De Hof en Montana over de thuisplaat. GymBoy weigerde vervolgens de eerste en laatste nul van de inning te worden en nam de bal op z’n lichaam. Hij moest daarna wel meteen z’n wielen aandoen want The Producer sloeg een bal diep in het links midveld voor een double waar GymBoy het achtste (!) punt van de inning kon scoren. Stand 5-11.

In de gelijkmakende slagbeurt wist De Hof na een double en een hit de schade beperkt te houden. Er werd namelijk niet meer gescoord. Eindstand 5-11.

Kijk hier voor de box score en de stats.