Reserve Reserves maatje te groot voor Boekaniers

Amsterdam, 10 mei 2024 – Na een korte afwezigheid had de GGL vandaag weer de beschikking over TBD en hij had daarbij zelfs ook een Plus 1 geregeld bij z’n side hustle.  Verdedigend zat het vandaag dus wel snor, maar dat het aanvallend zó crescendo zou gaan verraste zelfs de GGL. Dusdanig dat zijn matige wisselbeleid ‘m zelfs ’t lulletje opleverde. Desondanks kon er ook door hem gelachen worden want na zesenhalve inning en vijf man liepen de Bussumers het veld af met een 11-1 mercy-rule-overwinning op Boekaniers.

TBD deed net alsof ie niet net geblesseerd was geweest en begon de wedstrijd met zes strike-outs. In de gelijkmakende tweede slagbeurt opende de Reserve Reserves de score toen onze ACE met een hit langs de eerste en tweede honkman De Hof binnen sloeg. 

Een inning later was de wedstrijd gespeeld want maar liefst elf Reserve Reserves mochten aanleggen op het werpen van de Amsterdammers. Vier keer vier wijd, doorgeschoten ballen en wilde worpen aangevuld met hits van De Hof, Wie staat op Drie en De Spijker zorgden voor zeven punten en een tussenstand van 8-0.

In de vijfde inning redde de Amsterdammers de eer toen ze, heel knap, met één keer vier wijd en zonder honkslag toch een puntje wisten te scoren. dat was voor de GGL reden genoeg om TBD uit z’n lijden te verlossen en hem aan het begin van de zesde inning te vervangen door GymBoy. Stand 8-1.

Na een handje vol wijdballen leek het een problematische zesde Amsterdamse slagbeurt te worden, maar door een soepel dubbelspel en een easy fly-out naar het midveld voorkwam GymBoy dat de Boekaniers konden scoren. Met een stuk minder wijdballen werd het voor de Amsterdammers in de zevende inning nóg lastiger dus ook toen werd er niet gescoord.

Nou ja, niet door de Amsterdammers in ieder geval. Want de Bussumers maakten nog wél drie punten en draaide daarmee een vroegtijdige punt aan de wedstrijd. Wie staat op Drie bereikte als lead-off het honk op een foutje, onze ACE kreeg vier wijd en The Producer sloeg een shot naar rechtsveld voor een double, Wie staat op Drie scoorde het negende punt en na een wilde worp was de score 10-1. Arnold maakte vervolgens een eind aan de wedstrijd met een droge hit door het midden. 11-1. Ball Game!

Kijk hier voor de box score en de stats.