Bollendienst wel, Reserve Reserves niet goed genoeg

Amsterdam, 26 mei 2024 – Ondanks de slechte weersverwachting werd er vanmiddag toch een complete wedstrijd gespeeld in Bergen. Meer dan compleet zelfs want de Reserve Reserves deden er iets meer dan 9 innings over om van de Bears te verliezen. In de tie-break moesten de Bussumers de winst aan de gastheren laten. Het werd 4-3.

De GGL kon, ondanks dat het zondag is, beschikken over TBD, en dat was maar goed ook want van de aanval zou vandaag niet veel terechtkomen. En dat lag zeker niet aan de buitengewone bollendienst van GymBoy.

In de tweede inning was een Bussums foutje goed voor de eerste honkloper van de wedstrijd. Het foutje werd even later vergezeld door een matige net-niet-play die de boeken in ging als een infield hit. Omdat de eerste honkloper inmiddels op drie stond werd het slordige spel daarmee afgestraft met een puntje. Stand 1-0.

Na drie een-twee-drie-innings deden de Bussumers in de vierde inning wat terug. De Hof kwam op het honk door een foutje in het binnenveld en hij kon naar drie op een hit van De Kreis. Montana strafte het foutje af met een hit waar De Hof de gelijkmaker op kon binnenlopen. Stand 1-1.

Het duurde vervolgens tot de zevende inning totdat de Reserve Reserves weer gevaarlijk konden worden. Het was Montana die de inning begon met een liner tegen het hek in het linksveld. Dankzij veel lef en z’n wielen bereikte hij op die klap het tweede honk. Wie staat op Kort deed daarna z’n job en bracht Montana met een 4-naar-3 naar het derde honk. Onze ACE sloeg vervolgens de bal door de linkerkant van het infield waarop Montana de 1-2 kon scoren.

Een inning later nam onze ACE het op de heuvel over van TBD. Na twee snelle nullen leek hij een strike-out te gooien, maar bij de swing werd de handschoen van The Producer geraakt waardoor het een ‘hinderen catcher’ werd en de slagman een vrije loop naar het eerste honk kreeg. Een pick-off later werd het toch nog een een-twee-drie-en-een-beetje-inning voor onze ACE.

In de negende inning werd het lastiger toen de lead-off-slagman begon met een double. Een 4-naar-3 een een hit later was het gelijk en moest er een tie-break gespeeld worden. Stand 2-2.

Met onze ACE op het tweede en De PC op het eerste honk begon de tiende inning met een doorgeschoten bal. The Producer strafte deze goed af met een hit waar onze ACE op kon scoren. De voorsprong smaakte naar meer, maar een dubbelspel en een vang-8 later was het nog steeds maar 2-3.

In de gelijkmakende slagbeurt maakten de gastheren optimaal gebruik van een wilde worp en opzettelijk vier wijd. Op een verre klap naar het midveld werd het 3-3. Na nog een keer opzettelijk vier wijd waren de honken allemaal bezet. De tweede nul viel nog wel door een binnen-hoog, maar de geraakt-werper die volgde was net iets teveel van het goede. Eindstand 4-3.

Kijk hier voor de box score en de stats