Comeback-win en koppositie voor de Reserve Reserves

Amsterdam, 2 juni 2024 – Het was een enerverend weekend in de Tweede Klasse B. De Reserve Reserves trapten vrijdagavond af met een enerverende comeback-win en Thamen en de Bears verloren hun wedstrijd waardoor de Bussumers weer fier de koppositie hebben gepakt. In de Rob Hoffmann Vallei versloegen de Reserve Reserves na een vroege achterstand de Vennep Flyers met 7-5.

De Bussumers begonnen de wedstrijd verre van scherp. De eerste Vennepse slagman mocht het eerste honk bereiken na een veldfoutje, vier wijd, een opofferingsstootslag, twee hits en een double later was het 0-4 voor de bezoekers.

Onze ACE is weleens beter gestart, maar na die eerste lastige inning was hij vier innings lang ‘lights out’. In de zesde inning werd hij afgelost door GymBoy die op zijn beurt de Flyers ook wist tegen te houden. Ondertussen wisten de Bussumers in de tweede helft van de vijfde inning het eerste speldenprikje te geven. Na vier wijd van The Producer sloeg De Kreis een double waarop The Producer zuchtend en steunend helemaal van één naar thuis moest karren, Stand 1-4.

Het duurde tot de zevende inning tot de wedstrijd echt werd omgedraaid. The Producer trapte af met een hit, maar hij sneuvelde door een actie 7-naar-4 na een dubieuze toch-geen-vangbal van Elsje z’n knuppel. Arnold pakte vier wijd en op de hit van De Kreis werd het tweede Bussumse punt gescoord. Een klapje van TBD later was De Kreis gesneuveld op twee, maar ook het derde punt over de plaat gekomen. De drie hits die Montana tot de zevende inning had afgeleverd waren leuk voor de statistieken, maar hadden nog niet veel opgeleverd. Dat was anders met de double die hij deze inning sloeg. De Spijker wist de double te verzilveren met een hit waarop TBD het gelijkmakende punt kon scoren. De Hof ging er daarna nog eventjes overheen met een screamer naar het rechtsveld. Op die hit kon Montana het vijfde punt binnenlopen. Stand 5-4.

In de achtste inning kon die voorsprong verder uitgebouwd worden, maar met iets meer gedoe dan misschien nodig was. Het begon allemaal nog redelijk normaal toen The Producer een hit sloeg en naar twee kon na een doorgeschoten bal. Elsje kreeg vier wijd en Arnold voerde een prima opofferingsstootslag uit waarna De Kreis de bal diep het midveld in sloeg voor een opofferingsslag en een voorsprong van twee punten 6-4. 

Maar toen sloeg het noodlot opnieuw toe. TBD had het nét van de sterk gooiende GymBoy op de heuvel overgenomen toen hij nog even de kans kreeg om een extra safety run binnen te slaan. Ongekende krachten kwamen vrij toen TBD z’n swing checkte waarop hij met pijn verwrongen gelaat ter aarde stortte. Omdat Papa Dammers niet speelgerechtigd was zat er niets anders op dan de GGL de slagbox in te sturen. En hij kan het nog. Zijn nette prikker landde precies voor de linksvelder en Elsje scoorde de 7-4.

En de selectie van de Reserve Reserves mag dan niet heel diep zijn, het is wél luxe dat je na drie werpers en een blessure De Hof de heuvel op kan sturen. Hij moest na een geraakt werper en een hit nog wel een puntje incasseren, maar hij gooide ook twee keer drie slag. De laatste nul van de wedstrijd was een prooi voor de GGL die voor de gelegenheid op het eerste honk had plaatsgenomen. Eindstand 7-5.

Volgende week vrijdagavond spelen de Reserve Reserves thuis tegen Cromtigers. Komt dat zien!

Kijk hier voor de box score en de stats, en hieronder naar de hit en RBI van de GGL.