Tenencrommend verlies Reserve Reserves

Londen, 8 juni 2024 – Het was gisteren niet best in de Rob Hoffman Vallei. Cromtigers kwam op bezoek en de Bussumers wisten zich er geen raad mee. Alleen de eerste inning was beter dan die van vorige week. Weinig geïnspireerd moesten de Reserve Reserves de winst aan de bezoekers laten. Het werd 5-10.

In de eerste inning werd averij dus nog vermeden, maar in de tweede Cromtigerse slagbeurt leverde vier wijd, een foutje en een goed getimde hit wel meteen een 0-1 achterstand op. Die achterstand werd in dezelfde inning omgebogen naar een voorsprong. De Spijker kwam op het eerste honk door geraakt werper en stoof door naar drie op een goed uitgevoerde hit-and-run van De Hof. De 4-naar-3 op de klap van El Salvador was goed voor de gelijkmaker. Een foutje later liep De Hof de 2-1 binnen.

We hadden er allemaal wat langer van moeten genieten want het bleek de laatste voorsprong van de avond te zijn. In de eerste helft van de derde inning wist Cromtigers door toedoen van drie singles en een double drie keer te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt werd daar één mager Bussums puntje tegenover gesteld. Stand 3-4.

In de vierde inning verdween de aansluiting weer als sneeuw voor de zon toen Cromtigers op wat gerommel en wéér een goed getimde hit de 3-5 scoorde.

GymBoy nam het van De Hof over in de vijfde inning en dat verliep in eerste instantie redelijk vlekkeloos. Dat hij in de vijfde inning vier punten kreeg was hem ook niet echt aan te rekenen, alhoewel, je kan ook gewoon drie strike-outs gooien en je veld niet de kans geven op het maken van zoveel fouten. Leermomentje dus. Stand 3-9.

Omdat er ook nog een half uur gestopt moest worden voor de traditionele Bussumse sun delay werd het ook tijdtechnisch een stevige uitdaging om nog enigszins in de buurt te komen. Dat wil niet zeggen dat er geen kansen waren, maar alleen Montana wist in de zevende inning met een double nog twee punten binnen te slaan. De honklopers, inclusief Montana zelf, werden niet binnen geslagen en bleven dus ongeboren punten.

In de achtste inning nam Montana het nog even over van GymBoy, om een beetje te oefenen voor later. Het puntje dat op hem werd binnen geslagen was nog de verantwoordelijkheid van GymBoy, dus heeft Montana met nul verdiende punten tegen meteen het beste ERA van alle werpers dit jaar.

Hoe treurig dat dit het hoogtepunt van de avond was. (Nou ja, er was nóg een hoogtepunt) Eindstand 5-10. Volgende week gaan we naar Enschede op herkansing. 

Kijk hier voor de box score en de stats