Reserve Reserves vergeten het af te maken

Amsterdam, 16 juni 2024 – Het leek even kat-in-het-bakkie, maar vervolgens vergaten de Reserve Reserves écht de trekker over te halen. De gastheren uit Enschede deden dat in de negende inning wel en konden na een drie-punten-bom als winnaars het veld aflopen. Het werd 5-4 voor Tex Town Tigers.

Met onze ACE op de heuvel kon lang verbloemd worden dat het ook vandaag aanvallend weer niet echt overhield bij de Bussumers. In de tweede inning pakte Montana de voorsprong met een mooie zeiler over het midveldhek. Stand 0-1.

TTT sloeg vervolgens af en toe een verdwaalde hit, maar tot en met de vijfde inning kwam daar weinig dreiging vanaf. Een foutloos veld en acht strike-outs waren daar debet aan. In de eerste helft van de zesde inning bereikte De PC het eerste honk door geraakt werper en hij kon door naar twee op een doorgeschoten bal. Een duur vangfoutje in het linksveld op de klap van The Producer zorgde voor een verdubbeling van de voorsprong. Stand 0-2.

In de gelijkmakende slagbeurt halveerde de Tukkers hun achterstand door met twee en drie bezet een opofferingsslag af te leveren. Daar bleef het bij omdat de volgende klap bij De Spijker in z’n handschoen landde. Stand 1-2.

In de achtste inning leken de Bussumers er alsnog hard overheen te gaan lopen. Duitse hitjes van De Hof en GymBoy werden aangevuld met vier wijd van The Producer. Nog een duur foutje in het linksveld zorgde voor het derde punt en Wie staat op Kort sloeg een houten hit waar de 1-4 op binnengelopen kon worden. Een dubbelspel later was de slagbeurt voorbij, maar de voorsprong comfortabel. Of… toch niet…

De Enschedese lead-off deponeerde de bal de bal over het midveldhek en na geraakt werper en een hit haalde de GGL onze ACE er vanaf waarna GymBoy de ondankbare taak kreeg om met twee honken bezet en geen nullen het af te maken. 

De volgende slagman die, nou ja, laten we zeggen dat er geen tie-break meer gespeeld hoefde te worden. De klap was goed voor drie punten en een zuur Bussums verlies. Eindstand 5-4.

Kijk hier voor de box score en de stats (maar beter van niet)