Donkere wolken pakken zich samen boven Reserve Reserves

Amsterdam, 23 juni 2024 – Woody Allen zei ooit “80% of succes is showing up” en de core van de Reserve Reserves deed dat gisteren niet. Met (veel!) dank aan een handvol reserve Reserve Reserves kon de GGL met pijn en moeite een compleet team het veld insturen. Het was niet genoeg. Tegen Caribe werd het in de Rob Hoffman Honkbal Vallei 7-11.

Met een vlammengooiende Reserve ACE op de heuvel wisten de gasten in de eerste slagbeurt na maar liefst vier(!) veldfouten en nul(!!) honkslagen twee keer te scoren. In de derde inning kwam daar een puntje bij na een infield hit, een gestolen honk, een wilde worp en eendoorgeschoten bal. Stand 0-3.

In de gelijkmakende slagbeurt konden de Reserve Reserves dat puntje terugpakken toen Montana met De Spijker op twee een hit het rechtsveld in sloeg. Stand 1-3.

De moeizame start leek daarna weggepoetst te worden toen in de vierde inning een Bussumse voorsprong op het virtuele scorebord verscheen. De Hof opende met een double en op een hit van GymBoy kon hij het tweede punt scoren. De klap van Montana die volgde was goed voor twee punten en een 4-3 stand.

Lang kon er niet van deze voorsprong genoten worden want in de vijfde inning waren een double, weer een foutje, vier wijd en twee singles goed voor drie punten stand 4-6.

De Reserve ACE had op dat moment genoeg ballen gegooid en werd vervangen met de cijfers 11 keer drie slag, 2 keer vier wijd, 4 honkslagen tegen en 5 hele lelijke veldfouten. Na een kort optreden van de Reserve LET dirigeerde de GGL GymBoy de heuvel op. Een triple en wederom een foutje zorgde voor de 4-8.

Ondertussen bleven de Bussumers worstelen met de opgooiers van Caribe. Uiteindelijk werden er nog wel redelijk wat hitjes geslagen, maar niet op de momenten dat het het hardst nodig was. In de zesde inning sloeg Montana met een opofferingsslag z’n vierde punt van de wedstrijd binnen en in de zevende inning werd na een foute aangooi uit het buitenveld het verschil teruggebracht naar 6-8.

In de achtste en negende inning sloegen de Groningers nog vijf hits waar drie keer op gescoord kon worden. Stand 6-11.

Sweet Sixteen weigerde de laatste nul van de wedstrijd te worden en sloeg een hit naar de rechtsvelder. GymBoy wilde ook niet als laatste uit en sloeg de bal óver de rechtsvelder waardoor er nog één puntje van de achterstand af werd geschaafd, maar daar bleef het bij. Eindstand 7-11.

Kijk hier voor de box score en de stats.