Vliegende start voor Reserve Reserves

Amsterdam, 7 april 2024 – Het duurde even voordat de heren op gang kwamen, maar na wat gefoeter van de GGL aan het eind van de derde inning wisten ze de wedstrijd snel om te keren. De openingswedstrijd van het seizoen in de Rob Hoffmann Vallei tegen Tex Town Tigers eindigde nét niet met de mercy-rule. Het werd uiteindelijk 15-6.

De Hof had zich van de start van zijn start op Opening Day wel iets anders voorgesteld. Na een foutje, een double en een single keken de Reserve Reserves in de eerste inning direct al tegen een 0-2 achterstand aan. 

En dat was zonde want hij was net de eerste Reserve Reserve ooit die gebruik maakte van de Ohtani rule. Hij was niet alleen startende werper, maar ook de aangewezen slagman. Voor de gelegenheid werd de regel hernoemd tot de “Screw Gymboy rule” omdat Gymboy door deze spitsvondigheid de enige Bussumer werd die gisterenavond géén at-bat kreeg.

Er werd tijdens het optreden van De Hof nóg een foutje gemaakt en ook stootte hij zich voor een tweede keer aan dezelfde double(steen), maar dat allemaal bleef zonder auw. In vijf innings kwam hij tot vier keer drie slag, één keer vier wijd en hij kreeg zeven honkslagen tegen. Omdat de Reserve Reserves in de vierde inning al een voorsprong hadden gepakt, en die niet meer uit handen gaven was ook de eerste WIN van het seizoen voor De Hof.

In die vierde inning startte Arnold met vier wijd. De Kreis had in de eerste inning zand in de Enschedese ogen gestrooid door vrij kansloos drie slag  te pakken. Dat bleek een slimme move want vervolgens jakkerde hij een paar innings later de bal over de midvelder voor een double. Met twee en drie bezet kwam Montana door met een hit door het midden en uit het boekje. De midvelder verslikte zich in de bal en moest rechtsomkeert en in de achtervolging toen deze onder zijn handschoen richting hek hobbelde. Het was daarmee gelijk, 2-2, en Montana stond op twee.

The Producer sloeg de bal daarna nogal lastig naar de kortestop waardoor hij wél het eerste honk kon bereiken, maar Montana niet kon doorschuiven. Dat maakte allemaal niet meer uit toen SneakerFreak de bal door het midden sloeg en waardoor Montana de eerste voorsprong van de avond zeker stelde. Op de velderskeus van Edgar scoorde The Producer het vierde punt en Edgar kon zelf na een gestolen  honk en een wilde worp de 5-2 binnenlopen.

In de vijfde inning was het wéér De Kreis die een double sloeg en na een nuttige 6-naar-3 van Montana kon hij op de opofferingsslag van The producer ook de 6-2 scoren.

Op het gooien van Gymboy kregen de Tukkers in de zevende inning na twee hits, een opofferingsslag en een fout weer de aansluiting. Stand 6-5.

Maar toen was het weer tijd voor de eerste ouderwetse Reserve Reserve-inning van dit seizoen. Maar liefst 12 slagmensen kwamen in de gelijkmakende slagbeurt aan bod. De Kreis sloeg een double én een triple in deze inning en deed daarmee iets bijzonders in deze ene inning. Net als zijn broer trouwens, maar De PC heeft beloofd daar niet al te lang bij stil te blijven staan. Verder waren het alleen De PC en SneakerFreak die hits sloegen, maar door het nodige Oosterse gerommel kon  er toch acht(!) keer gescoord worden.

De wedstrijd was daarmee bijna afgelopen, maar op de eerste hit van TBD, sinds hij in de aspiranten speelde, wist SneakerFreak nét niet te scoren waardoor de stand bleef steken op 14-5.

Er moest dus nog even doorgespeeld worden en dat gaf TBD meteen de gelegenheid om te laten zien dat hij niet alleen voor de offense gehaald is. Hij gooide de wedstrijd netjes uit en omdat beide ploegen in de achtste inning één keer scoorden werd de eindstand 15-6.

Kijk hier voor de box scoren en de stats.